Největší čtenáři podle znamení zvěrokruhu. Jste mezi nimi také?

Největší čtenáři podle znamení zvěrokruhu. Jste mezi nimi také?
Také se rádi večer zachumláte do deky s čajem nebo kávou a vychutnáváte si odpočinek s knížkou? Tak to určitě patříte do našeho seznamu! Ne každý si však čtení užívá a pro někoho je to přímo utrpení. Teď se ale podívejte na 5 znamení, která jsou těmi největšími knihomoly zvěrokruhu.

Býk

Býci považují čtení za uklidňující a zábavné a věří, že dokáže vyřešit každý problém. Nikam nespěchají a s knihou si vychutnávají dlouhé a příjemné chvíle. Rádi sáhnou i po starých klasikách, které už by ostatní ničím nezaujaly. Užívají si také čtení seberozvojových knih, díky kterým na sobě mohou zapracovat. Čtení neberou jako učení, ale spíše relaxaci a odpočinek, a proto si k nim rádi připraví kávu, čaj nebo menší svačinu a uvelebí se na svém oblíbeném pohodlném místečku. 

Blíženci

Přestože jsou Blíženci neklidní a neposední, mají velký zájem se zlepšovat a neustále se učit nové věci. Touží po nových znalostech a informacích a velmi rychle se něco naučí. Proto se toho často snaží dosáhnout právě čtením. Z knih si dokáží hodně odnést a nasytit jejich touhu po nových vědomostech. Baví je snad všechny možné žánry – od historických románů, přes thrillery až po humorné povídky. Navíc se nebrání ani ničemu novému, takže rádi využijí i čtečky a e-knihy.

Zdroj: T Autor: TAW4 / Shutterstock

Panna

Panny při čtení rády cvičí svou mysl a posilují své vědomosti. Od Blíženců se jejich obliba ve čtení tedy liší tím, že netouží po nových znalostech, ale spíše se snaží posílit to, co už znají a posilovat tak svou mysl. Jsou velkými knihomoly a bez váhání přečtou cokoliv, co by je mohlo jakkoli obohatit. Baví je knihy s ostatními rozebírat a snaží se z nich vytěžit co nejvíce. Na formátu knih jim moc nezáleží, zkrátka milují čtení a učení všeho druhu.

Pokud tedy nevíte, co koupit Rybám jako dárek, kniha bude rozhodně dobrou volbou.

Kozoroh

Jako zemské znamení nemůže mezi milovníky knih chybět ani Kozoroh. Kvůli jeho pracovitosti a snaživosti nejraději čtou knihy o seberozvoji a zlepšování své práce a produktivity. Snaží se svou mysl zaměstnávat a pomocí knih svůj život zlepšovat. Rádi mají také knihy o historických nebo politických faktech. Čtení dávají přednost i před sledováním televize a berou ho jako efektivní formu relaxace. Nejsou ale moc na romantické a fiktivní romány, ze kterých se nemohou nic naučit. Přednost dávají právě knihám založeným na pravdivých a skutečných situacích a faktech.

zajímají vás další články na téma Horoskopy?

Ryby

Citlivé a samotářské Ryby si společnost dobrých knih také velice užívají. Rády využívají tu možnost, že mohou uniknout do světa fantazie a chvíli se nezabývat svými problémy. Dobře jim poslouží jakýkoliv žánr, nejlepší pro ně však jsou poutavé příběhy, které je dokáží doslova pohltit. Narozdíl od Kozorohů, upřednostňují fantasy a sci-fi knihy, a právě ty příběhy, které toho s realitou nemají moc společného. Zabavit je dokáží dokonce i pohádky pro děti. Pokud tedy nevíte, co koupit Rybám jako dárek, kniha bude rozhodně dobrou volbou.

Zdroj: