Na tom telefonu pracuji aneb realita dnešních vztahů, kterou ukazují Ester a Josefína

Na tom telefonu pracuji aneb realita dnešních vztahů, kterou ukazují Ester a Josefína
Sleduje je přes 300 tisíc lidí, mají vlastní merch a pořádají přednášky. Ester Geislerová a Josefína Boková rozhodně ví, jakým unikátním způsobem prorazit na Instagramu.

Ester Geislerová je herečka a výtvarnice. Pochází z umělecké rodiny, všichni určitě známe její sestru, herečku Aňu Geislerovou. Josefina Bakošová je módní návrhářka a zakladatelka Harddecore. Ester a Josefina společně spravují svůj instagramový účet a dělají další aktivity spojené se značkou ester&josefina. 

Rozchod přes messenger je standard 

S novou dobou přicházejí očividně přicházejí i složitější vztahy, kdy se komunikace mezi partnery často odehrává prostřednictvím sociálních sítí. Bylo by to v pořádku, kdyby šlo jen o zasílání nákupních seznamů, nebo třeba o to, jaký má ten druhý den. Dnes už se lidé prostřednictvím komunikačních technologií také scházejí a rozcházejí, což je trochu smutnější.  

Samy autorky přiznaly, že s ukončením vztahu přes SMSku mají také zkušenost. 

Není to jen celé černé 

Většina příspěvku Ester a Josefiny ale není jen o rozchodech přes virtuální prostor. Setkáváme se taky s ústřižky humorných konverzací párů, nebo třeba s komickými balícími hláškami. 

Autorky se snaží sdílet pokaždé trochu jiný příspěvek. Přiznávají ale, že často jim chodí do zpráv také prosby o rady do vztahů a různé otázky, které se vztahů týkají. Proto začaly pořádat také přednášky, na které je doprovází terapeut Jan Vojtko, který na takové složité otázky umí odpovědět. 

Jejich tvorba ale nezůstává pouze na Instagramu. Vydaly také dvě knihy s názvem Terapie sdílením a mají vlastní kolekci oblečení To a jen sen, kterou navrhla Josefina Bakošová.

Terapii sdílením je možné pořídit i ve formě audioknihy, kterou namlouvají různé známé osobnosti a dodávají tak krátkým lidským příběhům nový šmrnc.

Zdroje: