Anna Kournikova byla jednou z nejkrásnějších žen, které se kdy předvedly na profesionálním tenisovém kurtu

Anna Kournikova byla jednou z nejkrásnějších žen, které se kdy předvedly na profesionálním tenisovém kurtu
Anna Kournikova je známá tím, že byla od útlého věku nadanou tenisovou hvězdou a později ji proslavil vztah se zpěvákem Enrique Iglesiasem. Matka tří dětí si velkou část svých příjmů vydělala v modelingu a v reklamě, protože dokázala využít svou popularitu ze sportovního světa a také osobní šarm.

Kdo je Anna Kournikova 

Anna Sergejevna Kournikova je bývalá ruská profesionální tenistka narozená 7. června 1981. Dnes je americkou televizní osobností. Od roku 2001 je partnerkou Enrique Iglesiase.

Zdroj: Autor: Everett Collection / Shutterstock

Počátky tenistky s dlouhými blonďatými vlasy

Počátky Anny Kournikové lze vysledovat až do jejího dětství, kdy začala přitahovat pozornost ve věku 11 let. Bylo to v období, kdy spolu s rodiči emigrovala z Moskvy na Floridu, aby se mohla zapsat do slavné tenisové akademie Nicka Bolletierriho. O tři roky později se začala prosazovat tím, že vyhrála řadu mládežnických turnajů a absolvovala mistrovství Evropy a světa ITF do 18 let. Ve věku 14 let debutovala v profesionálním tenise, hrála a vyhrál zápas Fed Cupu s Ruskem. Na konci roku 1995 byla korunována juniorskou světovou šampionkou ITF.

Wimbledonské semifinále a vrchol její kariéry

Mezi největší úspěchy její kariéry patřil příchod do semifinále Wimbledonu ve věku pouhých 16 let. V roce 1998, když ještě nebyla plnoletá, se poprvé dostala mezi 20 nejlepších hráček WTA a získala důležitá vítězství proti zavedeným šampiónkám té doby, jako byly Lindsay Davenport, Martina Hingisová a Steffi Graf. V následujících letech získala dva grandslamové tituly (Australian Open 1999-2002) a dva turnaje WTA Tour, šlo o vítězství ve čtyřhře žen ve dvojici se Švýcarkou Martinou Hingisovou. Přestože sama nikdy nezískala titul, v roce 2000 se umístila na osmém místě na světě. Byla zručnou hráčkou ve čtyřhře, jejíž hra se vyznačovala vynikajícími úhly a střelami.

Sbohem tenisu

Poslední roky její kariéry byly přerušovány řadou zranění, která nevyhnutelně ohrozila její umístění v žebříčku. Z tohoto důvodu se rozloučila s profesionální hrou v pouhých 26. letech. Anna nehrála na WTA Tour od roku 2003, ale poté odehrála několik charitativních her.

Právě v tuto chvíli se z tenisové hvězdy stává novinářkou časopisu Elle a využívá svých zkušeností v oblasti sportu. Zkusila si i malou filmovou roli s Jimem Carreym.

Americký týdeník People zařadil Kournikovou mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě v letech 1998, 2000, 2002 a 2003, zatímco časopis FHM ji dokonce v roce 2002 zařadil na 1. místo mezi 100 nejsvůdnějších žen na světě.

Milostný příběh s Enriquem Iglesiasem daleko od reflektorů 

Latinská popová hvězda a ruská tenistka se setkali při natáčení videoklipu Escape a od roku 2001 jsou romanticky propojeni. Jejich oficiální debut byl na červeném koberci v roce 2002 na jedné z akcí MTV.

Během uplynulých 20 let společného soužití však udrželi vztah v soukromí a zřídka byli vyfotografováni společně.

Během těchto let se objevily pověsti o rozchodech a manželství, ale vždy šlo jen o nepodložené informace.

Děti Enrique Iglesiase a Anny Kournikové

V roce 2017 Anna porodila dvojčata, Lucy a Nicholase. V roce 2020 přišla na řadu ještě dcera Mary, narozená koncem ledna.

Obě těhotenství byla držena mimo pozornost médií. Své štěstí zveřejnila samotná Anna fotografiemi na Instagramu.

Zdroj: