Erika (25): partnerovi to „tam dole“ odporně zapáchá a já nevím, jak mu to říct. Co na to psycholog

Erika (25): partnerovi to „tam dole“ odporně zapáchá a já nevím, jak mu to říct. Co na to psycholog
Upřímnost v partnerství je prý nadevše a se svým milovaným protějškem byste měli být schopni se bavit o čemkoliv. Přesto existují témata, na která se zavádí řeč těžko. Své o tom ví i Erika.

Slibné začátky

S Kubou jsme spolu rok. Ze začátku jsme se vídali spíše o víkendech, jelikož jsme byli časově vytížení. Na první sex došlo asi dva měsíce od našeho seznámení, u něj doma. Když jsem na schůzku šla, už jsem tušila, co se bude dít a důkladně jsem se připravila. I Jakub byl celý vymydlený a navoněný, měl připravené víno, svíčky a film. Není asi třeba dodávat, že ten film jsme nedokoukali a věnovali se místo toho úplně jiným věcem…  Poprvé s novým mužem tak nenastal žádný trapas a oběma se nám to navíc líbilo. Co víc si přát. Byla jsem nadšená. Takhle to pokračovalo nějakou dobu, poznávali se a vztah i sex byl skvělý.

Čtěte také: Radek (25): Všichni se mi smějí, že mám starší partnerku. Mě ale přitahuje

Společné bydlení a nepříjemné odhalení

Protože všechno fungovalo, začali jsme se stýkat víc, než jen na jeden či dva večery v týdnu a za chvíli jsem u něj trávila všechny víkendy a někdy i všední dny – v podstatě takové poloviční společné bydlení. A tehdy se objevil náš problém… Dokud jsme se vídali jen občas a plánovaně, bylo všechno v pohodě, Jakub byl čerstvě osprchovaný a já nepozorovala nic divného. Když jsme spolu ale začali trávit víc času, měli jsme sex prostě tehdy, když jsme dostali chuť a nemuselo být zrovna večer a my po sprše. A já si všimla, že Jakubovi to „tam dole“ docela dost zapáchá. Někdy víc, někdy míň, ale příjemné to rozhodně není. Do orálního sexu se mi teď vůbec nechce, sotva k jeho intimním místům přiblížím obličej, už se mi krčí nos a do pusy ho vezmu jen s velkým sebezapřením. Ani ta chuť navíc není úplně ideální… Klasický sex je lepší, protože to tolik cítit není, ale když si představím, co mi tam vkládá, taky mi není hej… Dokonce jsem začala mít potíže s opakovanými vaginálními mykózami, na které jsem poslední roky skoro vůbec netrpěla.

Čtěte také: Daniela (37): Nedaří se mi otěhotnět. Partner odmítá jít na vyšetření

Jak mu citlivě říct, že jeho chlouba nevábně zapáchá a chutná?

Zkoušela jsem navrhnout, abychom si vždy před sexem dali sprchu, ale Kuba nechápe proč, podle něj to zbytečně zdržuje. Snažila jsem se to vysvětlit tím, že společné sprchování patří mezi moje oblíbené předehry. Na to teda docela slyšel, ale stejně občas chce změnu anebo prostě jen rychlovku bez předehry. A já trpím! Ale nevím, jak mu říct pravdu. Je to dost citlivé téma, je mi strašně trapně jen na to pomyslím, a navíc ho nechci zranit. Slyšet něco takového určitě není příjemné. Ale jestli to takhle bude pokračovat, zničí nám to jinak skvělý vztah. Co s tím?

Čtěte také: Rudolf (42): Manželka opustila mě i děti a utekla za jiným mužem

Názor psychologa:

Milá Eriko,
chápu, že nepříjemné věci se říkají těžko, obzvlášť milovaným osobám. Situaci ale musíte řešit, nejen proto, že jinak hrozí, že se sexu s partnerem začnete nakonec úplně vyhýbat a odnese to váš vztah, ale i proto, že za těmito problémy se může skrývat nějaký zdravotní problém. Zkuste se poradit s vaším gynekologem. Pokud sama trpíte na mykózy, je možné, že partner je přenašečem nějakého mikroorganismu, který vaše i jeho potíže způsobuje a problém se vyřeší společným používáním mastičky nebo léku. To se navíc dá snadno zamluvit – je vcelku běžné, že ženě se čas od času tyto potíže objeví a gynekolog obvykle předepíše léčivo i partnerovi. Ovšem vzhledem k tomu, že říkáte, že tímto problémem trpíte opakovaně, je dost možné, že to už váš doktor udělal a nepomohlo to… Otevřeně mu tedy řekněte, co s partnerem prožíváte, odborná lékařská rada je tu určitě na místě.

Čtěte také: Tomáš (41): S manželkou po porodu nic není. A je to už rok

Na druhou stranu každý tam dole voní a chutná trošku jinak a je možné, že Váš partner je zdravý a má pouze aroma, které Vám osobně nesedí. Chápu, že nemáte odvahu jít do otevřeného hovoru. Řešit to ale musíte. Zkuste problém zobecnit – vysvětlete partnerovi, že zkrátka odjakživa máte ráda sex spíše po koupeli, že Vám to pak přijde čistší a více si ho užíváte. A že i orální sex si užijete víc, pokud to tam chutná spíše po mýdle, než přirozenou tělesnou chutí. Určitě Vám vyjde vstříc. Všimněte si i kosmetiky, kterou používá. Zkuste koupit nějaký jemný přírodní sprchový gel, který nedráždí pokožku. Extrémně parfemované chemické sprchové gely pokožku dráždí, obzvláště na intimních místech. Prodávají se i produkty přímo pro pánskou intimní hygienu. Mezi ně patří nejen sprchové gely, ale třeba i deodoranty. Všímejte si i prádla, které nosí. Ideální je volnější střih a bavlněný materiál, a to nejen pro spodní prádlo, ale i pro kalhoty. Pomoci Vám také mohou parfemované ochucené lubrikační gely. Přeji hodně štěstí při řešení Vašeho choulostivého problému.

Čtěte také: Pavla (45): Načapala jsem manžela s mou sestrou. Sbalila jsem věci sobě i dětem a začala nový život

Tento článek vychází z příběhu zaslaného do naší redakce. Z důvodu ochrany soukromí našich čtenářů byla všechna v článku uvedená jména pozměněna. Použité fotografie jsou pouze ilustrační

Na vaše dotazy odpovídá Mgr. Alžběta Gregušová, Mediátor

Mgr. Alžběta Gregušová Mgr. Alžběta Gregušová je absolventkou olomoucké Univerzity Palackého, katedry psychologie. Cenné zkušenosti získala v nadnárodních korporacích, kde se věnovala rozvoji a ...


alzbeta.gregusova@efektivnimediace.cz