Znamení, která mají nejlepší schopnosti k přežití v divočině. Dokázali byste mimo civilizaci přežít i vy?

Znamení, která mají nejlepší schopnosti k přežití v divočině. Dokázali byste mimo civilizaci přežít i vy?
Vypadnout z každodenního pohodlí dnešní doby není těžké. Řada z nás situace mimo civilizaci a na pokraji přežití navíc cíleně vyhledává. Každý se navíc někdy může ocitnout v situaci, kdy mu nezbyde nic jiného, než bojovat o holý život. Jen někteří to ale dokáží s klidem ustát. Patříte mezi ně?

Vodnář

Originální Vodnáři umí být kreativní a inovativní i na opuštěném ostrově nebo ztracení v divočině. Nedřou se ani se nemodlí za záchranu, ale snaží se najít to nejchytřejší řešení. Jsou vynalézaví, takže je možné, že si už za pár hodin zařídí důmyslný systém na přivolání pomoci nebo filtraci vody. Díky tomu se umí z problému i krize dostat mnohem rychleji než ostatní. Moc se nelitují a raději se zabývají tím, jak problém vyřešit. Pokud se tedy někde ztratíte s Vodnářem, dejte na něj, protože právě on problém dokáže skutečně vyřešit. Nevadí jim však ani, když někde uvíznou sami. Dokáží si totiž poradit a společnost jim mohou dělat třeba hvězdy.

Když jsou Vodnáři přepadení, umí být dokonce pohotovější a chytřejší než jejich agresor. Navíc jsou schopni udržovat své emoce pod kontrolou, i když se uvnitř třesou strachy. Tím rozhodí i největšího zabijáka a většinou jim to pomůže k vysvobození.

Střelec

Střelci jsou dobrodruhové a optimisté. A co víc je třeba k tomu, aby přežili v divočině? Umí si poradit a nečekané výzvy jsou něco, co vyhledávají. Nejenže se o sebe dokáží postarat, ale také si pár dnů mimo civilizaci dokáží královsky užít. I když všichni ostatní už ztrácí naději, Střelci zůstavají optimističtí a berou situaci spíše s humorem. Nevadí jim ani samota, protože když někde uvíznou, zvládnou si tam rychle najít zajímavá místa k prozkoumání. Berou to tak, že nejistota a nebezpečí je posílí a pokud se dostanou ven živí, bude to ukrutně zajímavý příběh k vyprávění. Tato myšlenka je uklidňuje a dodává jim naději, i kdyby situace vypadala sebehůř.

Jejich jediným problémem je to, že jsou možná až moc povznesení nad všechny problémy. Když se totiž dostanou do vážné krize, mohou to brát až moc zlehka a s humorem, což je může přivést do nebezpečí a při nejhorším stát i život.

Panna

Perfekcionistické Panny si dokáží poradit, i když jde do tuhého. Vystačí si samy, protože jsou nabušené praktickými informacemi a rády dbají na detaily. To se pro jednou může hodit, když jim jde o přežití. Navíc jde o zemské znamení, takže jsou spjaté s přírodou a umí zůstat v klidu i ve stresujících situacích. Drží se totiž daleko od negativních myšlenek a přemýšlí raději prakticky. Také umí fungovat poměrně dobře pod tlakem, což v těžkých chvílích rozhodně přijde vhod.

Umí přemýšlet hodně rychle a vše analyzují do nejmenších podrobností. Počítají vždy s nejhorším a snaží se připravit na každý scénář. Právě to jim ale v divočině může zachránit život. Pravděpodobně už mají pečlivě připravený plán přežití ještě před tím, než vůbec vkročí do lesa.

Horší je, když něco nejde podle plánu a vymkne se to jejich kontrole. To poté budou muset improvizovat a nemusí to s nimi dopadnout úplně nejlépe. I v takovém případě se o sebe ale postarají a problém prakticky vyřeší.