Znamení, která nesnáší cestování, ale nikdy to nepřiznají. Znáte někoho takového?

Znamení, která nesnáší cestování, ale nikdy to nepřiznají. Znáte někoho takového?
Mohlo by se zdát, že cestování musí zbožňovat každý. Ne vždy to tak ale je. Některým lidem je lépe v jejich známém a přirozeném prostředí a neradi se od něj vzdalují. Někdo si zase představu cestování užívá, ale samotný proces už mu tak příjemný není. Která tři znamení cestování úplně nemusí?

Rak

Pro Raky je domov místem, kde se dokážou uklidnit od všeho stresu a negativních emocí. Navíc jsou tam s lidmi, které mají rádi a se kterými se cítí bezpečně, nebo na které jsou alespoň zvyklí. Přestože rádi objevují nová místa a poznávají nové podniky i lidi, rádi si užívají také pohodlí svého domova. Těžko se tedy s domovem loučí a je pro ně náročnější se na novém místě uvolnit a cítit se stejně bezpečně jako doma. Změny neberou tak snadno, takže jim chvíli potrvá, než si na nové prostředí zvyknou. Bez ohledu na to, jak moc si užívají svůj výlet a kolik nádherných míst přes den navštíví, večer se jim stejně zasteskne po domově a blízkých, které doma nechali.

Raději tedy cestují s někým známým, protože ten jim pomůže jejich počáteční váhavost rychleji překonat. Nakonec si ale zvyknou a dokážou se přizpůsobit. Jen od svého parťáka budou ze začátku potřebovat trochu podpory a trpělivosti.

Procházky v neznámých ulicích je však nestresují ani v nejmenším. Vědí, že když se ztratí, což se pravděpodobně nejednou stane, objeví alespoň skrytá zajímavá místa a cestu zpátky nakonec s pomocí mapy nebo rad místních najdou. Největším výstupem z komfortní zóny pro ně tedy je opouštění domova. Když tohle překonají, už se na cestách nezaleknou ničeho. 

Panna

Co by to bylo za výlet, kdyby na něj Panny neměly připravený detailní strategický plán? Před cestou si totiž dopodrobna rozepisují, kam se každý den podívají, v kolik hodin mají kde být a kdy vstávat, a tak si vlastně na dovolené ani před ní vůbec neodpočinou. I při balení jsou totiž pečlivější než ostatní. Nezbytnosti dolaďují do poslední chvíle, i když vědí, že si je podle svého seznamu nejméně třikrát zkontrolovaly. Je to s nimi zkrátka fuška ještě před samotnou cestou.

Přejí si ale jen, aby je na cestách nepotkaly žádné nepříjemnosti a aby všechno šlapalo podle jejich propracovaného plánu. Chtějí skutečně tak moc? Při cestování bohužel ano, máloco se totiž podaří přesně podle plánu. Když ale něco nevyjde Pannám, cítí se poraženě a dokáže je to neskutečně vyvést z míry. Pokud něco nesplňuje jejich představy a vysoké nároky, rády si také postěžují a budou vinu svádět na všechny okolo. Tím si na chvíli uleví a budou spokojeni alespoň se svým výkonem.

Cestování je pro ně tedy opravdu stresující, i když se to na sobě snaží nedat znát. Ostatní to na nich ale stejně vidí a nemohou to dát do pořádku, i kdyby se snažili sebevíc. Prostě je musí nechat vychladnout.

Nebojte, není to s nimi zas tak vážné, umí být i trochu spontánní, pokud to pro ně není úplně neznámá situace. Rozhodně jim nějaká spontánní rozhodnutí a odchylky od plánu prospějí. Občas by si určitě měli někam vyrazit, jinak se ze svých pravidel, plánů a rutin úplně zblázní.

Štír

Štíři milují objevování nových míst, ale na cestování nesnáší všechen ten stres, který se s ním pojí. Alespoň oni se mu totiž nikdy nevyhnou. Nesnáší, když se něco nepovede a vadí jim když se něco organizačního jen trochu liší od jejich představ. Stačí, když se jejich letadlo zpozdí nebo mají v hotelu špatně udělanou rezervaci a celá dovolená je pro ně zkažená. Svou špatnou náladu poté přenáší i na všechny své spolucestovatele, protože, když jsou nespokojení, nesmí se bavit ani ostatní. Umí s lidmi snadno manipulovat, a tak to pro ně není žádný problém.

Pokud se ale všechno daří, nové místo si umí užít naplno, se vším co nabízí. Jediným problémem pro ně je, že toho chtějí stihnout až moc, a tak i s tím nejlepším plánem budou zklamaní, protože nestihnou vidět všechno.

Podobně jako Panny se na nouzi raději chtějí připravit dopředu. Neumí to ale dělat prakticky, takže si toho vždycky zabalí zbytečně moc a musí si na letišti připlácet. Neopovažujte se jim do toho ale mluvit, pokud nestojíte o nepříjemnou hádku.