Vodnáři v krizi: Jak se chovají v náročných obdobích a jak jim z nich můžete pomoci?

Vodnáři v krizi: Jak se chovají v náročných obdobích a jak jim z nich můžete pomoci?
Všichni se občas ocitneme v krizi, ať už je to naším přičiněním nebo jen kvůli nepříznivému osudu. Otázkou ale je, jak se k ní postavíme a jestli se s ní dokážeme nějak vypořádat. Jak ke špatným obdobím přistupují Vodnáři a jak jim v nich můžete pomoci i vy?

Kdy se ocitají v krizi?

Vodnáři jsou hodně nepředvídatelní. Myslí totiž impulzivně, milují originalitu, dobrodružství a rádi zkouší nové věci. Právě jejich spontánní rozhodování je však může nejednou zradit a dostat do průšvihu. Svým chováním navíc mohou často druhé vytáčet a může se to tedy obrátit proti nim.

Kvůli jejich povaze se začnou velice snadno nudit, a mohou tak do krize upadnout jen proto, že pro ně jejich život není dostatečně zajímavý a vzrušující. Častokrát při svých dobrodružstvích také hodně riskují, na což mohou doplatit. 

Za všechno si mohou sami

Vodnáři si, zvlášť v krizových situacích, uvědomují, že si za svůj osud mohou sami a svůj život mají jen ve svých rukou. Musí se tedy jen rozhodnout, jak chtějí, aby vypadal, a poté za něj bojovat. Pokud jsou se svým životním stylem nespokojení, je třeba, aby si ujasnili, co je trápí a jak by to mohli změnit. Díky tomuto si mohou život dát zase dohromady a být tou verzí sebe, kterou chtějí být.

Vědí, že je nic nedrží zpátky a mohou se okamžitě zvednout a jít si za tím, co v životě skutečně chtějí. Přesto se v těžkých životních obdobích častokrát zaseknou a nemohou jít dál. Nejvíce jim z toho pomáhá, když si najdou prostor na přemýšlení a nechají si dostatek času k tomu, aby všechno změnili k lepšímu. Změny jsou přeci jenom něčím, co je většinou rozveselí, tak by se na nový začátek měli těšit.

Příroda a samota je léčí

Vodnáři v krizi kupodivu docela ocení samotu. Potřebují si totiž vše nechat v klidu projít hlavou a pečlivě zvážit důležitá rozhodnutí. Hodně jim pomáhá trávit čas v přírodě, a dlouhé procházky pro ně tedy jsou tou nejlepší medicínou. Alespoň krátkodobá izolace a odstřihnutí od reality jim tedy skutečně prospěje, protože najednou nemusí do ničeho spěchat a mají čas jen na sebe a své myšlenky, který už dlouho zoufale potřebovali.

Pokud takové možnosti ale nemají, pomoci jim mohou alespoň menší změny v režimu a více času na odpočinek.

Ve špatných obdobích je může uklidnit i čtení několikrát přečtených a známých knížek nebo opětovné sledování oblíbených seriálů či filmů. To jim připomíná, že není třeba se za něčím pořád hnát, a stačí si jen užívat to, co zrovna prožívají.

Jak jim podat pomocnou ruku?

Pokud Vodnářům chcete pomoci, nechte je raději o samotě. Pokud s nimi bydlíte v jednom bytě, pokuste se jim zajistit co nejvíce soukromí a vysvětlit to i dalším členům rodiny nebo spolubydlícím. Když jim dáte čas, uvidíte, že se ze svých potíží brzy dostanou. Pokud za vámi ale sami přijdou, určitě je potěšíte nějakou hodnotnou radou nebo chytrým názorem, který mohou podpořit.

Zdroje článku: