Mramorová hrníčková bábovka – jednoduchý recept k pohodovému pečení

Mramorová hrníčková bábovka – jednoduchý recept k pohodovému pečení
Sladká odpolední tečka ke kávě nebo lehká snídaně. Každá rodina má svůj recept, buď ověřený od babičky, nebo oblíbený z používané kuchařky, který chutná celé rodině. Vyzkoušejte tento recept na nenáročnou hrníčkovou bábovku.

Suroviny

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • kůra z citronu
  • kakao

Postup

Nejdříve vymícháme cukr s vejci do bílé pěny, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Postupně přidáváme olej a mléko. Nakonec vsypeme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vše dobře promícháme.

Půlku hotového těsta si nalejeme do druhé misky. Do jedné misky přidáme nastrouhanou kůru z bio citronu. Do té druhé přidáme holandské kakao a důkladně zamícháme.

Těsto na střídačku nalejeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme zhruba 45-50 minut na 200 stupňů.

Po upečení ji vyklopíme na talíř. Podáváme ji, až vychladne. K bábovce si můžeme nachystat šlehačku ve spreji nebo zakysanou smetanu, kterou dochutíte drobným ovocem, jako jsou maliny, borůvky nebo jahody.

Příklady, jak bábovku nazdobit, se můžete inspirovat v naší galerii.