3 inspirace na podzimní tvoření s malými dětmi: Skřítci ze žaludu, babka z jablka a javorová růže

3 inspirace na podzimní tvoření s malými dětmi: Skřítci ze žaludu, babka z jablka a javorová růže
Přineslo si vaše dítko z procházky v jedné ruce hrst žaludů a v druhé kytici z listí? Děti dokáží i z mála vytvořit velký svět fantazie. Připojte se k nim a udělejte si spolu tvořivé podzimní odpoledne.

Žaludoví skřítci

Na skřítky si nasbírejte: žaludy a čepičky 

Dále si opatřete: smotek barevného (hnědého, červeného, oranžového) ovčího rouna, dřevěný přírodní korálek, párátko nebo špejli, nebozízek a lepidlo

Na špičce žaludu vyvrtejte nebozízkem malý otvor, zkráceným párátkem nebo špejlí spojíme s korálkem a pro jistotu vše ještě slepíme. Z rouna vytvoříme vlasy a přilepíme i s čepičkou na korálek. 

Zdroj: Autor: Studio.G photography / Shutterstock

Babička z jablka

Panenka vysycháním na vzduchu stárne a stává se z ní stará babička.

Připravte si: větší jablko, sůl, klacík nebo dřevěný kolík, zbytky látky, koření

Oloupeme jablko, do dužniny vykrojíme obličej. Ponoříme do 5% solného roztoku a necháme přes noc namočené. Ráno vyjmeme z roztoku, usušíme a napíchneme na klacík nebo kolík. Jako oči napíchneme koření hřebíčku a na hlavu uvážeme šáteček z barevné látky. Panenka vysycháním na vzduchu stárne a stává se z ní stará babička. 

Růže z javorových listů

Na růže si nasbírejte krásně vybarvené javorové listy a připravte si zelený vázací drát.

Nejprve si vytvořte střed květu tak, že srolujete jeden list do válečku a ten dál balíte do dalších javorových listů, které ohýbejte a tvarujte do podoby růžičky. Hotovou růži svažte vázacím drátkem, tak aby držela tvar. Vytvořte si celou kytici růží, kterou ozdobíte okolo dalšími javorovými listy. Hotovou kytici můžete ovázat lýkem nebo jutou.

Zdroj:

  • Autorský text