10 zajímavostí o originálních Vodnářích, na které by nepřišli ani jejich nejbližší

10 zajímavostí o originálních Vodnářích, na které by nepřišli ani jejich nejbližší
Vodnáři jsou známí tím, že rádi chodí proti proudu a vyhýbají se zaběhnutým pravidlům. Jsou chytří a kreativní a umí se od druhých odlišit. Co dalšího se za tímto znamením ale skrývá? Těchto 10 zajímavostí možná překvapí i ty, kteří jim jsou nejbližší.

1) Neradi se vážou jen na jednu skupinu lidí

Vodnáři jsou poměrně společenští a rádi před druhými vyjadřují své názory. Potkávají se s lidmi z různých prostředí a ze všech období svého života. Mají to tak rádi, protože by nechtěli trávit čas jen v jedné skupině lidí se stejnými názory i příběhy. Ti, kteří mezi jejich přáteli jsou, mají ale velké štěstí, protože důvěru Vodnářů si získá jen málokdo.

2) Usmívají se, aby někomu nekazili náladu

Přestože se Vodnáři snaží být sami sebou a říkat, co si skutečně myslí, nechtějí druhé ranit. Zvlášť pokud to jsou lidé, na kterých jim záleží. Právě proto se často donutí k falešnému úsměvu, i když zrovna nemají dobrou náladu. Nechtějí druhým totiž přidělávat starosti.

3) Nesledují trendy

Vodnářům by trendy, ať už módní či jakékoliv jiné, nemohly být lhostejnější. Nezáleží jim na tom, co zrovna letí. Jejich styl je totiž osobitý a jedinečný. Nehodlají se tedy nechat zmanipulovat tím, co vidí u ostatních.

4) Sní i ve dne

Vodnáři mohou být také velkými snílky. Jsou intelektuální a přemýšliví a mají spoustu nápadů. A právě díky nim mohou měnit svět, alespoň ten svůj. Pokud jsou tedy nepřítomně zahleděni do dálky, nerušte je, možná zrovna přemýšlí nad nějakým převratným objevem.

5) Umí naslouchat a řešit problémy

Vodnáři si druhé rádi vyslechnou, a jsou tedy skvělými společníky, pokud ze sebe potřebujete něco dostat. Nesnáší, když vidí, že někdo z jejich blízkých trpí a oni nevědí, co se děje. Vaše problémy si skutečně vyslechnou a budou se snažit najít reálné řešení, i kdyby toho sami měli sebevíc.

6) Plánují až za chodu

Vodnáři nejsou zrovna plánovací typy. Umí myslet rychle a rádi se rozhodují impulzivně. Spontánnost a improvizace tedy rozhodně patří mezi jejich schopnosti a často jich využívají.

7) Neumí vytrvat

Vodnáři jsou kreativní a umí hledat inovativní a nevídaná řešení. Na druhou stranu u ničeho ale moc dlouho nevydrží, a když je něco omrzí, už se k tomu většinou nedonutí. Jejich zájmy se mění jako počasí (přece jenom patří mezi vzdušná znamení), a tak u plánů moc dlouho nevydrží. Rostou tedy svým vlastním způsobem a umí si u toho užívat zábavy.

8) Mají svou rebelskou stránku

Vodnáři si stojí si za svými názory a mají neobvyklé a originální nápady. Obvykle jdou proti všemu zaběhlému už jen z principu. Jsou zkrátka nezávislí a individualističtí, a tak se od ostatních odlišují, i když se o to moc nesnaží. Navíc mohou být i výstřední a neřídit se pravidly, a tak je druzí často považují za rebely.

9) Potřebují čas o samotě

I když se tyto osobnosti mohou zdát extrovertní, ve skutečnosti potřebují trávit čas také o samotě. Nesnáší, když je na nich někdo závislý, a chtějí se ve vztazích cítit svobodně. Proto občas preferují komunikaci na dálku, při které si mohou dopřát dostatek samoty.

10) Názory si vytváří už v prvních chvílích

Vodnáři rychle soudí a snadno si na někoho udělají špatný názor ještě dříve, než ho skutečně poznají. Dávejte si tedy pozor na svůj první dojem, ten u Vodnářů totiž může hrát zásadní roli. Svůj názor poté totiž málokdy přehodnotí.

Zdroje článku: