Krvelačná žena a jedna z nejstrašlivějších vražedkyň na světě: Příběh Jaroslavy Fabiánové

Krvelačná žena a jedna z nejstrašlivějších vražedkyň na světě: Příběh Jaroslavy Fabiánové
Když se řekne masový nebo sériový vrah, tak si většina lidí pod tímto pojmem představí nějakého strašidelného grázla. Někdy se ale v této roli ocitnou i ženy. Jaroslava Fabiánová byla dokonce česká vražedkyně a její příběh je skutečně děsivý.

Strašné dětství a první zločiny

Jaroslava Fabiánová vskutku neměla lehké dětství. Rodiče se rozvedli, ona byla znásilněna a skončila jako sirotek. V Děčíně se později přidala k romským vrstevníkům, se kterými začala činit první menší neplechy, především malá přepadení a vloupání do baráků. Jednoho dne se ale vloupala k 78letému muži, kterého později umlátila zednickým kladivem. Měla to být první z několika chladnokrevných vražd. Za toto zabití byla v tu dobu nezletilá Fabiánová odsouzena na 4 roky a 9 měsíců. Poté začala pracovat jako výhybkářka, ale současně si přivydělávala prostitucí. Muže ale radši uspávala a poté vykradla.

Zdroj: Autor: Doidam 10 / Shutterstock

Další vraždy a definitivní trest

Uspávání bylo nebezpečně hlavně kvůli těm drogám, které házela chlapům do pití. Jeden muž nepřežil uspání kvůli nemoci, hypnotikum v kombinaci s alkoholem způsobilo smrt. Fabiánová byla znovu odsouzena na 10 let, které si měla odpykat v ženském vězení v Pardubicích. Přesto byla předčasně propuštěna za dobré chování. Toto propuštění se mělo ukázat jako velká chyba. 2003 zavraždila 83letého muže s 6 ranami kuchyňským nožem, o pár měsíců později ubodala dalšího muže, se kterým byla v stejný večer v diskotéce, 38 ranami nožem. Policie dokázala identifikovat Fabiánovou jako vražedkyni v obou případech.

V roce 2005 byla jako teprve třetí žena v historií České Republiky odsouzena na doživotí.  

Zdroj: