Pijte řepnou šťávu. Vyvarujete se tak chudokrevnosti

Pijte řepnou šťávu. Vyvarujete se tak chudokrevnosti
Když si tělo samo nevytvoří dostatek erytrocytů nebo hemoglobinu, dojde k anémii (chudokrevnosti). Mezi příznaky patří únava, bledost pokožky, obtížné soustředění, závratě, ospalost a celková slabost. Dalším příznakem nedostatku železa ve stravě je bolest a pálení v ústech a na jazyku.

Řešením je doplnění železa. Než ale přistoupíte ke kupovaným doplňkům stravy, měli byste vyzkoušet účinky červené řepy a zejména její zeleninové šťávy.

Hotový nápoj si můžete koupit v obchodě, ale vždy je lepší si jej připravit doma z čerstvých surovin.

Přinášíme vám recept: 3 loupané a nakrájené řepy, 1-2 stroužky česneku, kůra celozrnného chleba, případně 1-2 bobkové listy, 3-4 lžíce nastrouhaného křenu. To vše vložte do litrové nádoby.

Zalijte studenou, převařenou vodou, přikryjte, např. talířem. Nechte na tmavém místě odstát 3-4 dny.

Po uplynutí této doby nalijte vzniklou šťávu do láhve a nápoj uložte do lednice. Pijte 1 skleničku denně vždy mezi jídly. Šťávu je možné připravit také z čerstvě vymačkané řepy. Pro zmírnění výrazné chuti můžete přidat jablka.