Jaké jsou nové trendy zdravých potravin roku 2020

Jaké jsou nové trendy zdravých potravin roku 2020
Není to jen technologie, která rychle se neustále vyvíjí. Je to také jídlo, na něhož v posledních letech klademe velký důraz. I v oblasti potravin se objevují nové trendy, od rostlinných hamburgerů až po ovesné mléčné latté.

Na těchto trendech je příjemný fakt, že jsou pro naše těla přínosné. Nyní vám představíme několik „novinek“, které byste letos neměli přehlédnout.

Batáty

Tato zelenina se na trhu pohybuje pěknou řádku let a využívají ji hlavně maminky pro své batolata kvůli svým nutričním hodnotám. Ale sladké brambory se v poslední době staly velmi vyhledávanou náhražkou za jiné potraviny – bramborové lupínky, vegetariánské hamburgery či tortilly.

Ryby – neryby

Minulý rok vedly hamburgery, letos vedou ryby. Společnosti Tuno se podařilo vytvořit jakousi mořskou rybí alternativu. Chutná podobně jako tuňák z konzervy, ale výrobek je vyroben ze sójových bílkovin a mořských řas.

Rostlinné mléko

Jogurt, zmrzlina, mléko i smetana mají své rostlinné zástupce. A i když je těžké si to představit, chuť se zas až tak moc od těch tradičních živočišných produktů neliší. Jistě jste si všimli, že na trhu se objevilo například mléko ovesné, konopné, kokosové, mandlové či lněné. Co myslíte, budou i rostlinné sýry?

Mouky a prášky na bázi ovoce

Další překvapivý obrat udělaly společnosti, jež jsou schopny připravit mouku z ovoce. Ovoce samo o sobě je plné všech možných druhů živin a může také omezit chuť na cukr. A tak mouky, například banánová nebo jablečná získávají na popularitě.

Večerní mls pro dobrý spánek

V dnešní době se stále více lidí potýká se špatným spánkem. Jejich častým zachráncem jsou prášky na nespavost. Proto se tohoto problému zhostily některé společnosti a vytvořily přípravky na spaní v podobě například bezkofeinového latté s příměsí levandule a heřmánku. Obě tyto byliny mají spoustu zdravotních výhod, ale slouží také jako sedativum pro snížení úzkosti a zlepšení kvality spánku.

A kdo rád mlsá, může vyzkoušet čokoládu pro klidný spánek s ingrediencemi podporující spánek, jako jsou například třešeň, kurkuma a levandule