Myslí si o vás nebo o vás dokonce říkají, že jste melancholik. Mají pravdu?

Myslí si o vás nebo o vás dokonce říkají, že jste melancholik. Mají pravdu?
Každá zdánlivě drobná nebo významná zkušenost může změnit naše myšlení a jednání; navíc se může časem změnit i to, jak sami sebe představujeme, když potkáváme nové lidi a loučíme se s blízkými a přáteli. Chcete vědět, jaký jste právě vy, když jste melancholikem?

Vaše povaha

Vaše povaha je přemýšlivá, citlivá a umělecká, s ušlechtilými ambicemi. Jste přemýšlivý, introspektivní, pomalý v jednání, hluboce citlivý s ušlechtilými ideály. Pro staré Řeky byli melancholici zemí: těžkou, hlubokou, těžko prostupnou.

Pokud jste melancholik, jste velmi pravděpodobně umělecky založený, romantický a pozorný k detailům. Tichý a introvertní (s výjimkou velmi blízkých přátel a rodiny) budete potřebovat dobít baterky tím, že budete trávit čas o samotě. Ve skutečnosti si čas o samotě pravděpodobně užíváte více než většina ostatních –⁠ ať už jde o osamělou procházku v lese, čtení knihy, psaní nebo jinou uměleckou činnost, modlitbu. Přemýšlíte o hlubokých otázkách a zaměřujete své touhy na vznešené ideály.

Boj s perfekcionismem

Možná si děláte starosti s minulostí, máte obavy z budoucnosti a bojujete s perfekcionismem a sebekritikou. Vaše vysoké ideály a strach z chyb mohou způsobit, že budete váhat, než se pustíte do projektů. Možná řeknete ne, když vás někdo požádá, abyste udělali něco nového, ale jakmile se do projektu pustíte, vytrváte až do konce a uděláte to dobře! Dáváte přednost tomu, abyste měli několik velmi dobrých přátel, než abyste se povrchně znali s mnoha lidmi. Možná toužíte po spřízněné duši, ale jste opatrní, pokud jde o otevírání se lidem. Někteří vás mohou považovat za odměřené, ale vy prostě potřebujete čas, abyste se rozehřáli.

Melancholik perfekcionistou, Zdroj: Andrey_Popov/ Shutterstock

Důležitý čas o samotě

Čas o samotě je pro vás životně důležitý. Ve vztazích můžete být pomalí v navazování, opatrní a pesimističtí –⁠ jakmile se však jednou zavážete, jsou neochvějně věrní a obětaví. V zaměstnání jste opatrní, dodržujete pravidla a dbáte na detaily; mnozí umělci, hudebníci, designéři, terapeuti, kněží, účetní a herci jsou melancholici. Jste šetrní, moudře nakupujete a klasicky se oblékáte.