Myslí si o vás nebo o vás dokonce říkají, že jste sangvinik. Mají pravdu?

Myslí si o vás nebo o vás dokonce říkají, že jste sangvinik. Mají pravdu?
Jste společenští a extrovertní a vaši přátelé vám říkají, že jste naprostý sangvinik? Pravděpodobně na tom něco bude, přečtěte si, jaké jsou jeho vlastnosti, a uvidíte, jestli vám to sedí.

Sangvinik ve světle reflektorů

Lidé se sangvinickým temperamentem jsou orientováni na lidi a vyznačují se například společenskými a extrovertními vlastnostmi. Kromě toho kladou důraz na to, aby lidé spolupracovali a snažili se jeden pro druhého udělat něco dobrého, a obecně jsou celkově vstřícní. Je to nejčastější typ temperamentu a obvykle se jedná buď o primární nebo sekundární typ. Jste zábavní a libujete si ve světle reflektorů. Jste láskyplní, máte rádi společenské aktivity a snadno si získáváte přátele. Jste nápadití a kreativní a často jste to vy, kdo v práci nadšeně prosazuje nové nápady.

Pozornost v té si sangvinik libuje, Zdroj: Igor Kyrlytsya/ Shutterstock

Charakteristika sangvinika

Lidé se sangvinickým typem temperamentu mají širokou škálu emocí a širokou škálu chování. Jsou ze všech temperamentů nejvšestrannější. V závislosti na svém sekundárním temperamentu se mohou zapojit do téměř jakékoli lidské činnosti. Mají však rádi příležitosti, kdy mohou komunikovat s okolím nebo je měnit.

Lidé se sangvinickým temperamentem jsou hraví a impulzivní. Jsou neustále aktivní a vždy optimističtí. Mají dobrý smysl pro humor, jsou zábavní a snadno se pobaví. Jsou také expresivní a láskyplní. Snadno navazují vztahy a jsou důvěřiví k ostatním.

Nemají filtr

Když se poprvé setkáte s člověkem se sangvinickým temperamentem, budete mít pravděpodobně pocit, že ho znáte už dlouho. Je příjemné s nimi mluvit a seznamovat se. Jsou mimořádně přátelští, hovorní a společenští. Často se nechají vtáhnout do hovoru a ztratí pojem o čase. Pokud se však začnou nudit, mohou rychle ztratit pozornost. Délka jejich pozornosti přímo souvisí s tím, jak moc je baví konverzace nebo to, co dělají.

Sangvinické temperamenty jsou také velmi dynamické. Pokud si to myslí nebo cítí, řeknou to. Nemají žádný filtr. Jejich hyperaktivita často vede k zapomnětlivosti a neorganizovanosti. Tento typ temperamentu je extrémně soutěživý. Dominují ve sportu, politice a obchodním světě. Bojí se také udělat špatný dojem a odmítnutí. Nejvíce chtějí být přijati, ale také být co nejlepší.