Těžko odoláváte intelektuální výzvě? Jste chytří, zvídaví? Pak jste určitě Diskutér!

Těžko odoláváte intelektuální výzvě? Jste chytří, zvídaví? Pak jste určitě Diskutér!
Možná na sobě pozorujete, že se nemůžete udržet, pokud slyšíte ostatní o něčem debatovat. Možná cítíte nutkavou potřebu vyjadřovat se téměř ke všemu, co se ve vašem okolí děje. Pravděpodobně byste v typologii osobnosti byli označeni za Diskutéra. A čím je výjimečný?

Široké obzory

Jako diskutéři jste mnohdy popisováni jako inovativní, chytří a expresivní. Jste známí tím, že často a o všem přemýšlíte a následně diskutujete. Detaily vás příliš nezajímají, jde vám především o nové nápady a celkový posun. Nedělá vám problém vymýšlet jeden nápad za druhým. Horší je to ale s jejich následnou realizací, ke které se zas tak často neuchýlíte.

Milujete možnost interagovat s širokou škálou lidí. Jste skvělými komunikátory a daří se vám do společné debaty zapojovat ostatní lidi. Vaše pozornost se zaměřuje zejména na budoucnost, a proto máte takový problém své projekty dokončit. Málo totiž setrváváte v tady a teď a řešíte konkrétní překážky. Milujete společnost lidí, se kterými máte společné téma. Lehce se však necháváte vlastními nápady strhnout. To vás může stát právě i blízká přátelství.

Můžete na sobě pozorovat, že se neradi rozhodujete. Při rozhodování kladete větší váhu racionálním důkazům. Neradi se zavazujete k nějakému konkrétnímu postupu a raději vyčkáváte, co se bude dít. Neustále vstřebáváte nové informace, abyste byli schopni porozumět mnoha oblastem. Baví vás debatovat, a to hlavě proto, že při společném hovoru můžete téma prozkoumat z mnoha pohledů. Poznat to, čemu věří ostatní, ale zároveň se do problematiky podívat z jiného úhlu pohledu. Nechybí vám podnikatelské myšlení.

Ostatní o vás tvrdí, že jste extroverti, jste zkušenými komunikátory a nemáte problém navazovat nové kontakty. Při poskytování argumentů se považujete za pohotové.

Umíte skvěle vycházet s lidmi ve svém okolí, Foto: KELENY / Shutterstock

Osobní vztahy

Umíte skvěle vycházet s lidmi ve svém okolí. Jste obvykle bezstarostní, ale také konkurenceschopní. Proto, aby se vám s bližními dobře žilo, měli byste držet na uzdě svoji touhu, neustále někoho překonávat. Naučit se tuto vaši neustálou potřebu ovládat vám může ušetřit spoustu zbytečných hádek.

partnerských vztazích umíte být vášniví, milující a dobře chápete potřeby svého partnera. I ve vztahu vás baví spontánnost. Potíže můžete mít s plněním slibů, které dáte.

Kariéra

V zaměstnání se vám nejlépe daří, pokud můžete vyjádřit svou tvůrčí svobodu. Spektrum činností, ve kterých můžete být úspěšní, je široké, podstatné je, aby vaše činnost nebyla příliš limitována. Vzhledem k vaší zálibě v různorodých debatách z vás mohou být skvělí právníci, inženýři či manažeři.

 

Zdroj: