Novoroční horoskop pro maminky. Lvice budou hrdé matky, Váhy žijí jen pro druhé

Novoroční horoskop pro maminky. Lvice budou hrdé matky, Váhy žijí jen pro druhé
Role maminky je náročná bez ohledu na roční období. Začátek roku ovšem přináší příležitost zamyslet se nad dosavadní výchovou. Jaká jste matka, v čem vynikáte a co byste ještě mohla zlepšit?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

S odhodláním berana přistupujete k mateřství jako k bitvě, kterou musíte vyhrát. Jste sebevědomá, silná a nebojácná matka, ale někdy máte tendenci soutěžit s ostatními rodiči a ukazovat, jak je vaše dítě nejlepší. Zkuste nesoupeřit a nechat svého potomka vyrůstat podle jeho schopností.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Své děti vychováváte tak, aby se chovaly slušně, respektovaly autority a pokud možno, aby vás zbožňovaly, přitom jim však necháváte dostatek volnosti a dovolíte jim věci, nad kterými by jiné matky nevěřícně kroutily hlavou. Jediné na čem byste mohla zapracovat, jsou změny nálad. Za to, co vám jeden den nevadí, druhý den dítě potrestáte a vytváříte v něm zbytečnou nejistotu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jste máma složená z několika osobností, složitých a někdy protichůdných. Vaše výchova je pestrá a všestranná, proto pod vaší střechou nikdy nevládne nuda. Působíte sebejistě, ale ve skutečnosti vámi zmítají pochybnosti a nervozita z přílišné zodpovědnosti. To se někdy projeví změnou vašich postojů, ve kterých se děti ztratí, zkuste vytvořit pevné mantinely, ze kterých neustoupíte.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vy máte mateřství v krvi a od dětství jste se na roli maminky připravovala. Jste hluboce ponořená do vztahu se svými dětmi a pravděpodobně budete jejich celoživotní důvěrnicí. Děti vám navíc pomohou navázat nová přátelství, protože jinak jste velmi uzavřená. Máte je však tendenci příliš ochraňovat a neumožňujete jim se plně postavit na své nohy.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jste hrdou matkou, zapojenou do všech aspektů života svých dětí a hrdou na to, že vychováváte schopné a úspěšné občany, které dokážou na světě velké věci. Vedete děti k dobrým výsledkům, umíte být přísná, ale dokážete i rozmazlovat. Jen mějte na paměti, že přílišná péče také škodí. Děti se musí naučit prozkoumávat svět na vlastní pěst.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jako ve všech oblastech života se snažíte být dokonalou matkou. Chápající, dopřávající, ochranitelskou, poskytující bezpečné zázemí. Máte strach z neúspěchu a selhání, který nevědomky přenášíte i na své děti. Měla byste se naučit ovládnout své perfekcionistické sklony a dopřát sobě i svým dětem právo na chybu.

Zdroj: paw / Shutterstock

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jste šťastná, když můžete žít pro druhé a děti jsou středobodem vašeho života. Věnujete jim skoro veškerý svůj čas a snažíte se plnit, co jim na očích vidíte, až máte sklony je rozmazlovat. Usilujte o zdravý stav vzájemné nezávislosti, kde je respektována individualita a dopřejete si čas i samy pro sebe.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Důvěřujete svému vnitřnímu hlasu a intuici, které vás provází i rolí matky. Svým potomkům plánujete život daleko do budoucnosti, potřebujete mít pocit, že máte vše pod kontrolou. Kvůli všem těm tlakům, které si na sebe vytváříte, už vám však nezbývá energie na společné hry a děti mohou trpět vaší emoční nedostupností.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Jste nejsvobodnějším znamením zvěrokruhu, žijete přítomným okamžikem, jednáte na základě impulsů a instinktů. Vážíte si své nezávislosti a je pro vás složité začít plánovat s ohledem na potřeby dětí. Děti ocení neustálou změnu a dobrodružství, ale myslete na to, že pro fungování v dalším životě byste je měla naučit i trpělivosti a organizaci.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nebojíte se stanovit limity nebo vystavit své děti nezbytným životním lekcím. Chcete být svým dětem nablízku, ale zároveň nemusíte být nejlepší přátelé. Jako tradiční znamení respektujete své vlastní rodiče a můžete být docela konzervativní. Nenechte si však pod tlakem všech povinností utéct nekrásnější roky s vašimi dětmi.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jste matkou, která se vymyká všem škatulkám. Láskyplná, ale odtažitá, přísná, a přesto spontánní. Život s vámi se pohybuje v mezích dobrodružství až bláznovství, ale rozhodně není nikdy nudný. Jak je proměnlivý váš přístup k výchově, nastává chaos i ve vašich emocích. Abyste byla vyrovnanější, je zapotřebí nalezení rovnováhy mezi časem na děti a časem jen pro sebe.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Jste empatická a éterická, duchovní a citlivá, moudrá a emocionálně inteligentní. Vymýšlíte okouzlující dovolené a výlety a děti vždy s nadšením čekají, s čím zase přijdete. Nevýhodou vašeho stylu výchovy však může být nedostatek hranic nebo stability. Jak budou vaše děti vyrůstat, mohou být zaskočeni pevně danou strukturou, kterou se život dospělých často řídí.

 

Zdroje: