Neuvěříte, co mohou tyto rostliny udělat pro vaši duševní pohodu a domácí klid

Neuvěříte, co mohou tyto rostliny udělat pro vaši duševní pohodu a domácí klid
Pokojové rostliny jsou pro mnohé vášní, která nejen lahodí oku, ale také dokáže být klíčem k harmonickému domovu. Podle Feng Shui existují některé druhy rostlin, které mají magickou moc přinášet do našich domovů pozitivní energii a vysávat tu negativní, čímž silně přispívají k naší duševní pohodě a zdraví.

Aloe Vera

Dle Feng Shui je Aloe Vera vnímaná jako rostlina, která je nositelem pozitivní energie a štěstí. Aloe Vera je velkým léčitelem všech nemocí a neduhů, má však i své nepostradatelné síly v čištění prostorů od negativní energie, závisti a neštěstí. Ideálním místem pro umístění Aloe Vera ve vaší domácnosti je kuchyň a obývací pokoj, kde nejlépe nasává negativní energii a je dodavatelem té pozitivní. Naopak se nedoporučuje umístění v ložnici, kde by energie této rostliny mohla narušovat klidný spánek.

Lopatkovec

Lopatkovec je v našich domácnostech jednou z velmi oblíbených rostlin a to hlavně kvůli svému krásnému vzhledu a nenáročnosti. Co je však ještě větším tahounem, než jsou tyto dvě pozitiva, je jeho síla čistit vzduch! Díky tomu čistějšímu vzduchu ve vaší domácnosti se pak můžete cítit víc v pohodě a mít víc energie. Mnoho lidí také věří, že síla Lopatkovce dokáže z prostředí odstranit veškeré jedovaté zplodiny a pročistit energie, které se v domě nacházejí a tím udělat z vašeho prostoru harmonizující místo pro skvělý život.

Kaktus

Síla, ochrana a odolnost, přesně tyto vlastnosti nese s sebou kaktus. Dle Feng Shui jsou kaktusy skvělým pomocníkem v domácnosti neboť díky své síle mohou v domácnosti působit jako ochrana před negativní energií a pomáhají k udržení pozitivního prostředí. A to ještě není zdaleka vše! Kaktusy dokáží absorbovat v domácnosti elektromagnetickou energii z elektronických zařízení jako jsou mobily, notebooky, wifi apod. Ideálním umístěním pro kaktusy je u vchodu do bytu, kde chrání před negativní energií přicházejících osob do vašeho obydlí. Další super místem je pracovna a obývácí pokoj, kde také skvěle působí jako čistič vzduchu. Ložnici se v tomto případě raději vyhněte, neboť dle Feng Shui je kaktus energií Yang, která do ložnice nepatří.

Věděli jste, že kaktus může pomáhat i k udržení pozitivního prostředí?
Věděli jste, že kaktus může pomáhat i k udržení pozitivního prostředí? | Zdroj: IgorVetushko / Depositphotos

Šťastný bambus

Přitáhnout vám pozitivní energii do domácnosti rozhodně zvládnout Šťastný bambus! Dle Feng Shui je symbolem prosperity, štěstí a spokojenosti. Kromě toho je šťastný bambus známý svou schopností čistit vzduch a zlepšit kvalitu životního prostředí, což přispívá k pozitivnímu pocitu v domácnosti. Tato rostlina se vyznačuje dlouhými pevnými stonky, které symbolizují osobní růst a zmiňovanou prosperitu. Pokud umístíte v domácnosti či kanceláři bambus, může vám nejen přinést pozitivní energii a odlákat od vašeho obydlí tu negativní, ale také může zajistit zlepšení ekonomické prosperity. Ideálním umístěním bambusu je do odpočinkových místností, kanceláři, kde může působit také relaxačně a mít zklidňující efekt na jeho pozorovatele.

Zdroje článku: