Nejproduktivnější znamení zvěrokruhu. Co jim na výkon nejvíce pomáhá?

Nejproduktivnější znamení zvěrokruhu. Co jim na výkon nejvíce pomáhá?
Každý občas máme dny nebo období, kdy nám diář přímo přetéká důležitými úkoly a povinnostmi. Někteří by od toho všeho nejraději utekli a hlava je rozbolí jen při pohledu na výčet úkolů. Tato znamení se k tomu však umí postavit čelem a postupovat systematicky. Najdete se mezi nimi?

Panna

Není divu, že právě Panny se v tomto seznamu nachází na prvním místě. Jejich přehnaně perfekcionistická povaha by jim ani nedovolila nechat nějakou věc dlouho rozpracovanou. Umí proto být neskutečně produktivní. V práci i soukromí se na ně můžete spolehnout i s jakýmkoliv termínem. Vše totiž dodají včas, i kdyby na to měly jen pár hodin.

Přinutit se k práci pro ně není tak těžké jako pro ostatní. Naopak ale mají problém s tím, že nevědí, kdy přestat. Snaží se totiž každý svůj výtvor dohnat k takové dokonalosti, že ani nemají čas na přesunutí k dalšímu úkolu. Zbytečně nad něčím tedy tráví mnohem více času, než je třeba. Protože jsou ale tak fixované na termíny, nic si neodpustí a raději budou kvůli svému zdržení pracovat celou noc.

Nejlepší pro ně tedy je nastavit si časový limit a po jeho uplynutí pokračovat s něčím jiným nebo si alespoň dát krátkou pauzu. Díky tomu se neochudí o své priority a dopřejí si trochu odpočinku, na který často zapomínají.

Beran

Berani jsou plní energie a proti problémům bojují aktivitou a výkonem, a to jak fyzickým, tak psychickým. Právě proto mají velké sklony k multitaskingu, který však často nevychází v jejich prospěch. Nic je ale nezastaví před tím, čeho chtějí dosáhnout. Nejsou perfekcionisté, ale umí se do čehokoliv donutit a nenechají toho, dokud věc nedodělají.

Na čas se moc neohlíží, a když pracují na něčem důležitém, hodiny ubíhají a oni postupují dál a dál.

Jako největší motivace jim poslouží stanovení nějakého cíle. Nezáleží na tom, jak velký nebo důležitý je, ale probudí to v nich jejich soutěživost a touhu po úspěchu, takže budou ještě nezastavitelnější než obyčejně. Často se jim totiž stává, že se nedokážou pořádně soustředit jen na jednu věc a skáčou od jednoho tématu k druhému. Pokud se tedy už probudí s nějakým cílem a budou natěšení na jeho splnění, práce jim půjde lépe od ruky a budou schopni pracovat systematičtěji. 

Kozoroh

Kozorozi jsou rození workoholici, kteří zkrátka jedou na výkon. Produktivita je tedy jejich přirozenou vlastností. Nejvíce jim v tom pomáhají jejich organizační schopnosti a záliba v plánech a seznamech. Jsou na sebe hodně přísní a považují za důležité, aby se na ně druzí mohli spolehnout. Práci tedy vždy dokončí včas, precizně a s pocitem zadostiučinění. 

Jejich největším nepřítelem, který jejich produktivní energii narušuje, jsou sociální sítě, na kterých dokážou strávit až příliš svého drahocenného času. Nejvíce se jim tedy vyplatí si telefon vypnout nebo rovnou odstranit aplikace, které je od práce odrazují. Dokážou se tak lépe soustředit na sebe a urovnat si své priority. Práce pro ně bude bez rozptylujících oznámení a projíždění nových příspěvků o dost jednodušší a klidnější.

Zdroje článku: