Nejbohatší ženy světa: Tyto miliardářky válí ve světě businessu lépe než muži

Nejbohatší ženy světa: Tyto miliardářky válí ve světě businessu lépe než muži
Těžební průmysl, farmacie, sport, vlasová kosmetika, sladkosti. Ve všech těchto oblastech se pohybuje aspoň jedna z žen níže. Některé nejúspěšnější ženy se vyšplhaly na velmi vysoké příčky. Pojďme se na ně, a hlavně na jejich kapitály, podívat.

1. Alice Waltonová

Jedna ze tří dětí Sama Waltona, zakladatele obchodního řetězce v Americe Walmart. Její jmění vzrostlo na neuvěřitelných 54,4 miliardy dolarů.

 

2. Francoise Bettencourt Meyersová s rodinou

Pravnučka zakladatelky společnosti L’Oréal z Francie. Se svým manželem Jeanem-Pierrem Meyersem vychovává své dvě děti. Odhadované jmění se vyšplhalo na 48,9 miliardy dolarů.

 

3. Julia Kochová a její rodina

Se svými třemi dětmi po smrti svého manžela zdědila podíl v konglomerátu energetických společností Koch Industries. Jejich majetek před rokem činil 38,2 miliardy dolarů.

 

4. MacKenzie Bezosová

Během rozvodového řízení získala určitý počet akcií z firmy Amazon od svého manžela Jeffa Bezose, nejbohatšího člověka na světě. Její jmění se po darování zhruba poloviny svého majetku odhaduje na 36 miliard dolarů.

 

5. Jacqueline Marsová z USA

Se svým bratrem zdědila část ze společnosti, která je světově proslulá díky sladkostem značky Mars, M&M či Milky Way. Každý z nich dostal jednu třetinu, tu poslední si rozdělily její čtyři neteře, jejich část vyrábí i zvířecí krmivo. Její kapitál činí 35 miliard dolarů.

 

6. Jang Chuej-jen

38. příčku světového žebříčku obsadila jedna z nejmladších čínských miliardářek. Vlastní větší polovinu developerské firmy Country Garden Holdings, kterou na ni převedl její otec Jang Kuo-čchiang. Studovala na americké univerzitě v Ohiu. Její aktuální hodnota majetku se pohybuje okolo 20,3 miliardy dolarů.

7. Susanne Klatten

Nejbohatší Němka obsadila 54. místo nejbohatších lidí světa. Její jmění dosahuje 16,8 miliardy dolarů. Vlastní menší podíl v automobilce BMW. Řídí společnost Altana, kterou získala od svého dědečka. Řadí se mezi nejúspěšnější farmaceutické firmy na světě.

 

8. Laurene Powell Jobs s rodinou – 16,4 miliardy dolarů

Vdova, která po svém manželovi Stevu Jobsovi zdědila velkou sumu v akciích společností Apple a Disney. Angažuje se také ve světě sportu a médií.

 

9. Čung Chuej-ťüan

Vede čínskou farmaceutickou společnost Hansoh Pharmaceutical, která se zaměřuje na výrobu onkologických a psychoaktivních léků. Její manžel patří také mezi světové miliardáře. Její kapitál se odhaduje na 14,6 miliardy dolarů.

10. Gina Rinehart

Poslední žena, která se umístila na 85. místě světového žebříčku nejbohatších lidí světa, je nejbohatší Australankou. Aktuální hodnota majetku činí 13,1 miliardy dolarů.