Kuřáci podle zvěrokruhu: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonům k závislosti na cigaretách?

Kuřáci podle zvěrokruhu: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonům k závislosti na cigaretách?
Kouření je často spojováno s odreagováním se od negativních emocí a u některých funguje jako pomocná berlička pro boj se stresem. Ačkoli to nemusí být pravidlem, u některých znamení jsou sklony k závislosti na kouření mnohem větší než u jiných. Patříte mezi ně?    

Beran (21.3. – 20. 4.) 

Osobnosti beranů se řadí mezi ty nejméně vyrovnané vůbec. Rozhodí je kde, co a jejich reakce nejsou vždy přímo úměrné daným situacím. Práce se stresem je pro ně celoživotním bojem, a proto se u nich závislost na cigaretách může projevit již ve velmi útlém věku. Kouřením se trochu snaží uklidnit své myšlenky a sklony k agresi. Snaha vyprosit se z klubu kuřáků pro ně však bývá velmi obtížná.          

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro býky je každá koruna, která padne nazmar, velkým prohřeškem. A tak tomu je i v případě investic do jejich zdraví. Kouření je pro ně jednou velkou studnou na topení peněz, a tak se mu snaží co nejvíce vyvarovat. Ačkoli ovšem naleznete kuřáky i mezi býky, pravděpodobně se nebude jednat o žádné vášnivce, kteří vykouří 3 krabičky denně, ale spíše o rozvážné tabákové spotřebitele, kteří si pár cigaretami chtějí zpříjemnit den.         

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Lidské bytosti ve znamení blížence naplňují heslo ,,zoon politikon“ (tj. tvor společenský) lépe než kdokoli jiný. Jejich záliba ve trávení času s početnou společností je obecně známa, a s tím se pojí také sklon k návykovým látkám. Alkohol a kouření jdou zkrátka ruku v ruce, a tak si při bujarých oslavách s kamarády často a rádi dopřávají dým pohody ze své oblíbené cigarety. Když jsou sami, tak už jim však tolik nechutná.        

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou velmi citlivá stvoření, která však ke svému prospěchu sáhnou spíše po přítomnosti blízké osoby než po cigaretách nebo jiných "uklidňovacích“. Neradi něco mění, a tak jsou kuřáci ve znamení raka zcela oddáni své konkrétní značce tabákových výrobků. A pokud by ji přestali prodávat, pořádně by je to rozhodilo.      

Lev (23.7. – 22. 8.)

Povaha lvů je má predispozice k závislostem v relativně velké míře. K cigaretám je to táhne velmi často a mnohdy tím dolaďují svou vůdcovskou image. Na ostatní příliš ohled neberou, a tak si zapálí kdekoliv a kdykoliv, byť to lidem v jejich okolí může vadit. Mají vytříbený vkus a dopřávají si jen to nejlepší, co tabákový trh zrovna nabízí.   

Panna (23.8. – 22. 9.)

Snaha o preciznost a obsesivní sklony panen vytváří živnou půdu nezvládnutelná selhání. Z neúspěchů i větších změn si často odnášejí hluboké šrámy na duši, a tak se není čemu divit, že se rádi uklidní nějakým tradičním zlozvykem, jako je kouření. Své negativní myšlenky se snaží s výdechem cigaretového kouře odfouknou někam pryč do dáli.  

Váhy (23. 9. – 23. 10)

Nerozhodnost je pro ně každodenním chlebem, a tak se nad dumáním o správném rozhodnutí schylují k podpůrným prostředkům látkám. Pokud v jejich životě zrovna panuje mír klid, pak nemají potřebu to s kouřením nijak zvlášť přehánět. Pokud se jim však nevídaně daří nebo jsou naopak znatelně nešťastní, cigareta v ruce je jejich nerozlučným kamarádem.   

Štír (24. 10. – 22. 11)

Pokud se někdo umí ovládat a užívat všeho s mírou, není to nikdo jiný než štír. Po cigaretě sice občas sáhnou, ale je to především v situacích, kdy si to vyžadují jakési společenské standarty. Jinak se snaží být štíři čistí jako lilie a vyhýbají se zbytečné konzumaci nezdravých věcí a život a zdraví negativně ovlivňujícím zlozvykům.               

Střelec (23. 11. – 21. 12)

Možná si říkáte, že mezi aktivními střelci, v jejichž řadách často najdeme neúnavné nadšence do sportu a pohybových aktivit, mnoho kuřáků nebude. Opak je pravdou, a i přes veškerou snahu o dostatek pohybu si s jinými faktory ovlivňujícími zdraví hlavu příliš nelámou. Mnoho z nich kouří často a rádo, čímž se do svého chaotického světa snaží vnést trochu klidných chvil.     

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se neřestem příliš neoddávají a snaží se udržovat vysoký životní standard. Jejich jedinou slabinou z pohledu závislostí je však právě kouření. I tuto zdravotně nelibou činnost však mají tendenci provozovat velmi elegantně a jako jedni z mála berou ohled na ty, kterým by přítomnost jimi vyprodukovaného kouře mohla vadit.   

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Milovníky výzev, jako jsou vodnáři, od neřestí zkrátka neubráníte. Co nezkusili, jako by nebylo. A proto je pro ně kouření jedním z mála prohřešků, které za svůj život učinili. Jejich libost v hledání nových možností může znamenat v případě návykových látek jeden velký problém. Měli by totiž myslet vedle touhy po poznání také na to, že se nemusí zkusit úplně vše.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 

Velkou početní skupinu kuřáků tvoří jednoznačně ryby. Jsou to odborníci pro utápění se vlastních pocitech a sebelítosti, k čemuž jim cigareta poskytuje výborný doprovodný nástroj. Kouřové přestávky plné patetických myšlenek k rybám zkrátka patří. Potenciálním štítem proti tabákové závislosti by mohla být zaneprázdněnost a trávení času s lidmi, se kterými je jim dobře.

Zdroje: