Jak se liší náš „klasický horoskop“ od Indiánského?

Jak se liší náš „klasický horoskop“ od Indiánského?
Domorodí Američané – tedy indiáni, vždy hledali své odpovědi uprostřed přírody. Není proto divu, že prostřednictvím indiánského horoskopu je velmi jednoduché stát se třeba datlem, lososem či medvědem. Najdete i Vy své zvíře v sobě?

Indiánská astrologie jako součást kultury

Podobně jako řecké horoskopy, které dnes používáme, domorodé americké kmeny zastávaly přesvědčení, že roční období, do kterého se člověk narodí, přímo ovlivní jeho osobnostní rysy.

Tyto aspekty nám říkají o tom, kdo jsme a proč se na věci pravděpodobně díváme určitým způsobem. Pro domorodé Američany astrologie byla a stále je do určité míry nedílnou součástí jejich kultury a tradice. Jinými slovy, jako jiné astrologické systémy po celém světě, Vám indiánská astrologie může poskytnout vhled do toho, kdo jste.

Jaké zvíře stojí za naším temperamentem?

Indiánská astrologie je na rozdíl od té klasické více duchovní. Vede nás k tomu, abychom více důvěřovali vlastní intuici a svým instinktům. Můžeme tak lépe porozumět svému životnímu poslání. Je založena na přesvědčení, že každý člověk se narodí pod totemem daného zvířete neboli pod určitým zvířecím duchem. Indiánská astrologie vychází ze vzájemné polohy slunce, měsíce, hvězd v okamžiku narození. Typické je pro indiánskou astrologii také mínění, že život nikdy nekončí, že je kolem, ve kterém všichni cestujeme.

Jako většina systémů vzniklých horoskopů, má i ten indiánský dvanáct představitelů znamení:

  • Vydra (20. ledna - 18. února) – lidé narození v tomto znamení jsou velmi kreativní, přátelští, nezávislí. Mají silně vyvinutou intuici a nebojí se experimentovat.
  • Vlk (19. února - 20. března) – lidé velmi velkorysí a starostliví, lehce se ztrácejí v problémech druhých. Mají tendence stále hledat naplnění a smysl svého života.
  • Sokol (21. března - 19. dubna) – osoby v tomto znamení jsou dobrými vůdci, situace nejdříve prozkoumávají a teprve poté jednají. Jsou vzorem pro ostatní znamení.
  • Bobr (20. dubna - 20. května) – materiálně založené znamení, kdy tito lidé potřebují ke svému štěstí především hmotný majetek. Často se neřídí srdcem, ale hlavou.
  • Jelen (21. května - 20. června) – tito lidé jsou kouzelníci, kteří rádi poutají pozornost ostatních, jsou zvídaví a neradi zůstávají na jednom místě. Neustále hledají vzrušení, což je může mnohdy činit náladovými.
  • Datel (21. června - 21. července) – osoby, které jsou věrnými ochránci, posluchači a podporovateli. Mají velmi citlivou povahu.
  • Losos (22. července - 21. srpna) – představitelům tohoto znamení nechybí odhodlanost, nadšení, velkorysost a láska. Jsou to kreativci a velmi dobří přátelé. 
  • Medvěd (22. srpna - 21. září) – lidé praktičtí, skromní a zároveň velkorysí. Mají velké srdce, trpělivý přístup, intelektuální a zvídavou mysl.
  • Havran (22. září - 22. října) – lidé narození v tomto znamení jsou mírumilovná stvoření, která usilují o harmonii. Jsou těmi, kdo s noblesou vyřeší nepříjemné konflikty.      
  • Had (23. října - 22. listopadu) – tito lidé jsou vynikající léčitelé, a to na fyzické, duchovní i emocionální úrovni, jsou milující a starostliví, ale také umí být mstiví a emočně labilní.
  • Sova (23. listopadu - 21. prosince) – osoby, které jsou skvělými posluchači a jejich rady jsou většinou na místě. Na straně druhé mohou být tito jedinci extrémně sobečtí a sebestřední.
  • Husa (22. prosince - 19. ledna) – znamení, které vede své představitele ke strategickému dosažení cíle. Jsou to skvělí obchodníci, seriózní a praktičtí zejména pokud jde o práci

Zdroj: