Každé znamení zvěrokruhu má jiný jazyk lásky - objevte ten váš

Každé znamení zvěrokruhu má jiný jazyk lásky - objevte ten váš
Většina lidí již pravděpodobně zná pět jazyků lásky, které zpopularizoval americký autor knih o vztazích Gary Chapman. Mezi oněch pět jazyků lásky patří: slova ujištění, kvalitně strávený čas, skutky lásky, fyzické doteky a obdarovávání.

Podívejme se na jednotlivá znamení zvěrokruhu a jejich jazyky lásky.

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Slova ujištění

Pokud jste narozeni ve znamení berana, nejspíše jsou vaším jazykem lásky slova ujištění. Není pro vás nic povzbudivějšího než verbální pohlazení ega. Sebevědomí jste sice od přírody, ale komplimenty, slova uznání a pochvaly vždy rádi uvítáte. Milujete slyšet, jak jste skvělí a upřímných komplimentů si opravdu ceníte. Neupřímnost dokážete naopak velice rychle vycítit. Při komunikaci s vámi by partner neměl zapomínat používat slova uznání a potvrzení – velmi to posílí váš vztah.

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Fyzický kontakt

Býci, vaším jazykem lásky jsou bezpochyby fyzické doteky. Objetí, polibky a držení za ruce – to vše jsou pro vás vítané formy fyzického doteku. Patříte mezi smyslné jedince, kteří oceňují fyzický kontakt a pohodlí, které jim může partner přinést. Věříte v hluboké spojení se svým partnerem, které ještě posilujete jemnými doteky a něhou. K fyzickému doteku patří také sex, který je pro vás také dost důležitý. Rádi zkoumáte a oddáváte se vášni – fyzický dotyk je pro vás nezbytnou součástí jazyka lásky.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Slova ujištění

Jako blíženci jste lidé slova a jistojistě rádi mluvíte. Slova jsou pro vás cenná a je třeba je vidět a ocenit. Kvalitně strávený čas vám k vytvoření hlubokého pouta nestačí, potřebujete, aby s vámi partner neustále komunikoval. Jste známí svou přelétavostí a nestálostí, skutečnou cestou k vašemu srdci je, aby konverzace byla zajímavá a intelektuálně podnětná, jinak se začnete nudit a okamžitě ztratíte zájem.

Blíženci jsou známí svou potřebou komunikace
Blíženci jsou známí svou potřebou komunikace | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Fyzický kontakt

Raci, vaším jazykem lásky je fyzický kontakt. Jste milující a pečující lidé, takže je logické, že fyzický dotek je pro vás preferovaným způsobem projevování náklonnosti. Máte rádi cokoli od mazlení na gauči až po masáže a další. Patříte mezi pečující, laskavé a soucitné jedince. I když ve skutečnosti svou lásku častěji projevujete prostřednictvím skutků lásky, fyzický dotek je způsob, jakým se cítíte být nejvíce milováni. Objetí nebo mazlení ve vás vyvolává pocit bezpečí a spojení, po kterém tolik toužíte.

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Obdarovávání

Jako lvi se cítíte nejvíce milováni, když dostáváte materiální dárky. Jste královská a hrdá znamení, takže rádi dostáváte luxusní a honosné předměty. Ať už se jedná o kytici květin nebo šperky, záleží vám na tom, abyste věděli, že na vás váš partner myslí. Rozzáříte se, když dostanete něco zvláštního a významného, co bylo vybráno právě pro vás.

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Skutky lásky

Panny, vaším jazykem lásky jsou skutky lásky. Jste typem lidí, kteří svou lásku vyjadřují konáním. Jste praktické a analytické a dáváte přednost projevům náklonnosti tím, že se o své partnery láskyplně staráte. Stejně tak i vy oceníte, když vám partner pomůže s každodenními úkoly, jako je vaření večeře nebo mytí nádobí. Nic vás nevzruší víc než vědomí, že je pro vás váš milovaný ochotný udělat něco navíc.

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Přijímání darů

Vy, váhy, se cítíte nejvíce milovány, když dostanete výjimečně dárky. Ať už jde o kytice květin, ručně psané přání nebo vstupenky na oblíbenou show, oceníte každé milé gesto, které vám dá najevo, že všemu partnerovi na vás záleží. Pokud jde o dárky, je pro vás důležitá estetika – rádi dostáváte něco hezkého a výjimečného, díky čemuž se budete cítit jako nejmilovanější osoba na světě.

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Fyzický kontakt

Fyzický dotek je nejlepším způsobem, jak se k vám, Štírům, dostat. I když se může zdát, že jste uzavření a nepřístupní, ve skutečnosti toužíte po fyzickém kontaktu a náklonnosti. Jako tajemní a mocní štíři můžete být občas těžko čitelní, ale fyzický dotek je jeden z jazyků, kterému rozumíte jasně a zřetelně. Vřelé objetí, jemné pohlazení rukou nebo vášnivý polibek – tato jednoduchá, ale přesto silná gesta k vám proniknou jako nic jiného. Jako štíři se vyžíváte ve fyzické intimitě a rádi vyjadřujete svou lásku vášnivými doteky.

Štíři touží po fyzickém kontaktu a náklonnosti
Štíři touží po fyzickém kontaktu a náklonnosti | Zdroj: Ground Picture/ Shutterstock

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Kvalitně strávený čas

Kvalitně strávený čas je klíčem k vašemu srdci. Jste dobrodružní a svobodomyslní a potřebujete někoho, s kým byste mohli sdílet svou cestu. Kvalitní čas je pro vás způsobem, jak se spojit a komunikovat. Jako střelci jste také zvědaví a rádi se učíte, takže se svou polovičkou podnikněte něco vzdělávacího a zábavného, například jazykový kurz nebo návštěvu muzea. Ať už se rozhodnete pro cokoli, ujistěte se, že je to pro vás oba smysluplné a nezapomenutelné.

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Skutky lásky

Pokud jde o lásku, jako kozorozi se s ničím nemažete. Vašemu znamení vládne Saturn, planeta disciplíny, takže rádi vidíte, když vás partner podpoří svými slovy a činy. Oceníte romantická gesta, ale i něžné maličkosti, které vás utvrdí v tom, že vás partner opravdu miluje.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Slova ujištění

Pro vás, upovídané Vodnáře, jsou pravděpodobně jazykem lásky slova ujištění. Sdělujete svou náklonnost slovně a navazujete spojení prostřednictvím hlubokých rozhovorů. Rádi konáte dobro pro druhé, ale možná občas zapomenete sami na sebe. Slova povzbuzení a útěchy jsou tedy tím, co od partnera dokážete opravdu ocenit.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Kvalitně strávený čas

Kvalitně strávený společný čas je nejlepší způsob, jak vám ukázat, jak moc na vás vašemu partnerovi záleží. Ať už je to společné posezení a poslech hudby nebo procházky v přírodě, je důležité dělat spolu něco výjimečného. Jako ryby jste emocionálně citlivé a vyžadujete od svých partnerů velkou pozornost a náklonnost.