Detoxikace aneb po únavném létě je čas na pořádnou očistu

Detoxikace aneb po únavném létě je čas na pořádnou očistu
S příchodem podzimu je ideální čas na detoxikaci celého těla. Pokud se cítíme oslabeni a unaveni, je to známka toho, že našemu tělu něco chybí, nebo naopak přebývá. Je potřeba se zbavit nahromaděných škodlivých látek a připravit tělo zase na další náročnou část roku, jako je třeba hektická zima

Kdekdo by si mohl říct, že trocha odpočinku nebo pořádná koupel bude stačit. Jistě, koupel ve vaně je fajn, ale určitě nás z ničeho nic nezbaví škodlivých látek a energii nám dodá jen na malou chvíli. Proto je potřeba shodit ze sebe všechny neduhy a přistoupit k účinnějšímu řešení. Ne však k tomu drastickému.

Co pomáhá při detoxikaci?

Hodně důležitou součástí každé detoxikace je velký příjem tekutin, nejen na podzim, ale po celý rok. Jedná se především o čistou vodu, která je celkově pro naše tělo velmi důležitá a ta nejzdravější. Velmi oblíbené jsou také nápoje z bylin jako je třeba máta, meduňka nebo výborný ostropestřec. Nejenže nás s přicházejícím podzimem příjemně naladí, ale takový teplý bylinný nápoj také zklidní a odplaví nežádoucí škodlivé látky z těla.

Ať už jsme si v rámci očisty těla vymezili jakýkoliv jídelníček, je důležité dbát na pravidelnou stravu, především na vyšší příjem ovoce a zeleniny. Je také příjemné si v takový detoxikační zóně dopřát nějakou vitamínovou bombu. Dalším faktorem je pravidelný pohyb a s tím spjatý odpočinek. Tělo musí při pohybu nějak vyplavit endorfiny, ale také dopřát celému organismu řádný relax.

Zdroj: Autor: Billion Photos / Shutterstock

Přípravky při očistě

Pokud chceme sáhnout po nějakých přípravcích, nejlepší jsou bylinky. V takovém případě máme na výběr z mnoha variant, jak s bylinkami pracovat a jak je užívat. Z některých si můžeme připravit čaje, jiné zase používáme v pohodě mastí nebo jako sušené k lázeňským procedurám. Používají se především kopřiva, aloe vera, ostropestřec, chlorella nebo obyčejná máta a meduňka.

Očistu bychom měli provádět pravidelně, tedy alespoň dvakrát ročně. A to na podzim a na jaře.

Zdroje: