Princ Husajn se ožení 1. června. Letos to zřejmě nebude jediná jordánská královská svatba

Princ Husajn se ožení 1. června. Letos to zřejmě nebude jediná jordánská královská svatba
Svatba jordánského prince Husajna a jeho snoubenky Rajwy Al Saif se chystá na 1. červen letošního roku. Už teď ale královská rodina plánuje další veselku, a to pro Husajnovu mladší sestru Iman. Princezna se bude vdávat za šarmantního Jameela Thermiotise.

Červen byl pro královské snoubence jasnou volbou

Jordánský korunní princ Husajn bin Abdalláh se 1. června 2023 po devítiměsíčním zasnoubení ožení s architektkou Rajwou Al Saif. Datum svatby budoucího krále bylo oznámeno 31. prosince 2022 a má pro celou rodinu jistý hlubší význam. Husajnovi rodiče totiž jen o několik dní později, 10. června, oslaví třicáté výročí svatby.

Poslední velká jordánská královská svatba se konala v červenci 2011, kdy si princ Rashid bin Hassan vzal šampionku ve stolním tenise Zeinu Shaban.

Princ Husajn a slečna Rajwa Al Saif oznámili své zasnoubení už v srpnu 2022. Stalo se tak sdílením formálního portrétu na Instagramu. Husajn zde zveřejnil fotografii, na níž je zřetelně vidět diamantový zásnubní prstýnek. K radostnému oznámení dodal: „Modlíme se, aby nám Bůh požehnal. Jsem vděčný své drahé jordánské rodině za upřímnou podporu a laskavá přání.“

Husajn se narodil 28. června 1994 v Ammánu, je kapitánem jordánských ozbrojených sil a absolventem Královské vojenské akademie Sandhurst v Anglii a Georgetownské univerzity ve Washingtonu. Jeho snoubenka Rajwa se narodila 28. dubna 1994 v Rijádu jako nejmladší z dětí saúdskoarabského podnikatele Khaleda Al Saifa. Střední školu dokončila v Saúdské Arábii a pokračovala vysokoškolským studiem architektury na Syrakuské univerzitě v americkém státě New York. Také studovala a pracovala v Los Angeles, kde získala titul na Módním institutu designu a merchandisingu.

Vdávat se bude i princezna Iman. Koho si vlastně bere?

Tento rok bude pro jordánskou královskou rodinu vskutku mimořádný. Husajnovi rodiče, král Abdalláh II. a královna Ranija, totiž chystají svatbu i pro mladší sestru korunního prince, princeznu Iman. Ta se loni v létě zasnoubila s Jameelem Alexanderem Thermiotisem. Oznámení přišlo 5. července 2022 spolu s oficiálním zásnubním portrétem šťastného páru pózujícího ve sladkém objetí – stejně jako v případě staršího bratra s oslnivým zásnubním prstenem.

Kdo je ale ten záhadný fešák po princeznině boku? Osmadvacetiletý Jameel se narodil v Caracasu ve Venezuele jako nejstarší ze tří sourozenců. Pochází z prominentní řecké rodiny, která udržuje silný vztah ke svým kořenům častými cestami na ostrov Andros. Úspěšný a atraktivní finančník chodil s princeznou Iman tři roky, než se konečně vyslovil. Její rodina vyjádřila podporu i na sociálních sítích. Královna Ranija jim popřála „život plný lásky a smíchu“ a princeznin bratr Husajn zveřejnil společnou fotografii s popiskem: „Srdečně blahopřeji své drahé sestře Iman a jejímu snoubenci Jameelovi k zasnoubení. Přeji vám společný život plný štěstí.“

Konkrétní datum jejich svatby zatím oznámeno nebylo, můžeme tedy pouze hádat.