Jak vypadají moderní koupelny. A co si koupit, aby tak vypadala i ta vaše

Jak vypadají moderní koupelny. A co si koupit, aby tak vypadala i ta vaše
Toužíte po moderní koupelně? To, co je v módě se ale neustále mění. Je tedy lepší vsadit na jistotu a zařídit si koupelnu nadčasově. Nemusíte začínat zase od začátku, k potěšení vám postačí i malá změna. Co koupit a jak si koupelnu vylepšit?

Koupelna už není jen místo, kde se umyjete a vyčistíte si zuby. Někteří lidé ji považují za svou osobní svatyni. A proč by ne? Trávíme v ní spoustu času a chceme, abychom se v ní cítili dobře. Proto si ji také chceme trochu zútulnit a upravit. Tady máte pár trendů, kterými svou koupelnu můžete vylepšit.

Barvy

Neutrální barvy jsou v módě už více let a právě teď převládají. Oblíbené barvy koupelen jsou bílá a černá nebo odstíny šedé, béžové a hnědé. Často se také využívá dřevo. S výraznými pastelovými barvami se v koupelnách tedy už nesetkáte. Pro barevnější vzhled jsou oblíbené také kombinace bílé a jemných barev jako je tyrkysová, světle modrá nebo růžová. Tlumené, jemné odstíny působí klidně a uspořádaně a v koupelně vás jistě zaujmou.

Dlaždice

Dlaždice jsou oblíbenější spíše větší a obdélníkové. Nemáte tak tolik spár, což je lehčí na údržbu. Kromě neutrálních barev jsou oblíbené i vzorované dlaždice v retro stylu, například v šedobílé.

Zrcadla

Velkým trendem jsou kulatá zrcadla, která sice v prostoru vypadají hezky, ale jsou menší než obdélníková, což je v koupelně celkem velká nevýhoda. Obdélníková zrcadla se často osvětlují, což ve tmě vykouzlí hezkou a klidnou atmosféru.

Sprchy a vany

Velké sprchové kouty i sprchové hlavice jsou velkým trendem. Jsou pohodlnější, protože máte více prostoru a navíc vypadají hezky. Mezi vanami do módy přicházejí především volně stojící vany.

Umyvadla

Důraz je zde kladen hlavně na jednoduchost a přírodní vzhled. Uplatňován je například mramor nebo umělý kámen. U některých nových typů baterií máte navíc možnost si nastavit průtok i teplotu vody. U vany je možné dokonce nastavit teplotu koupele a požadované množství vody.