Dětský horoskop na rok 2022

Dětský horoskop na rok 2022
Letošní i loňský rok ve znamení pandemie s sebou přinesl mnoho změn. I naše děti si prošly nelehkou zkouškou v podobě distanční výuky a odloučení od kolektivu vrstevníků.

Vše však nasvědčuje tomu, že nadcházející rok 2022 by už mohl být klidnější. Zajímá vás, co má přichystané pro vaši ratolest?

Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

Pokud je vaše dítě ve znamení kozoroha, dbejte především na jeho přístup ke školním povinnostem – pravděpodobně bude mít tendence je zanedbávat. S vaší intenzivní podporou a motivací to však půjde výrazně lépe! V druhé polovině roku bude potřebovat vybít trochu více energie než obvykle, proto toto období můžete pojmout jako ideální pro vyzkoušení nového sportu.

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Nadcházející rok 2022 se ponese v duchu významných a dlouhotrvajících změn! Ať už se bude jednat o změnu školy, ambice ve vědomostní soutěži či ve sportu, nebo o novou partu kamarádů, buďte tu pro vaše dítě – nové začátky přece nikdy nejsou jednoduché. Zdá se, že následujících dvanáct měsíců zanechá výrazný odkaz a váš potomek projde velkým vývojem.  

Ryby (21. února – 20. března)

Děti ve znamení ryb se mohou těšit na rok plný vzrušujících dobrodružství, během kterých budou poznávat zejména samy sebe. Pokud bude vaše dítko chtít zkusit nový koníček, nestůjte mu v cestě a nechte ho prozkoumat všechny možnosti. Věřte, že ať už se rozhodne jakkoliv, vždy bude úspěšné a obklopenou spoustou přátel, se kterými bude mít společné zájmy.

Beran (21. března - 20. dubna)

Letos bude vaše dítě oplývat sebevědomím a dokáže cokoliv. Využijte toho, že konstelace hvězd je příznivá a podpořte ho v přihlášení na vědomostní olympiádu nebo do nového kroužku. Možná si také v průběhu roku povšimnete, že si začíná vytvářet stálý okruh přátel, se kterými čím dál tím více prohlubuje vzájemné vztahy. Rok 2022 osobnostnímu rozvoji vašeho dítka velmi přeje!

Býk (21. dubna - 21. května)

Ratolest ve znamení býka prožije velmi bouřlivý rok. Připravte se na vzdor, neshody a výlevy emocí. Zkuste mu však porozumět, vždy najít nějaký kompromis a nasměřovat ho ke správnému řešení. Ujistěte se také, že má dostatek mimoškolních aktivit, kde může vybít svou přebytečnou energii a strávit volný čas smysluplně. Určitě to později ocení.

Blíženci (22. května – 21. června)

Na začátku roku 2022 se vaše dítko nebude chtít vzdát své komfortní zóny. A to za žádnou cenu! Proto raději nechte zkoušení nových aktivit nebo třeba stěhování do nového domova raději na druhé pololetí, které by již mělo být příznivější. V tomto období je pravděpodobné, že se změn bude možná dít více, než čekáte.

Rak (22. června – 22. července)

Dítě ve znamení raka čeká velmi nabitý rok plný neopakovatelných zážitků. Vaše ratolest se naučí spoustu nových věcí a během následujících měsíců výrazně vyspěje. Letos nic není nemožné! Připravte se i na to, že bude chtít trávit hodně času mezi svými vrstevníky. Dopřejte mu tedy více volnosti a jistě vám bude vděčné.

Lev (23. července – 22. srpna)

Rok 2022 se pro lví dítko ponese především v kreativním duchu. Proto se toto období nabízí jako ideální příležitost pro vyzkoušení výtvarného kroužku, hry na hudební nástroj nebo přihlášení do divadelního souboru. Od druhé poloviny roku věnujte zvýšenou pozornost tomu, s kým se váš potomek stýká – je zde velká šance, že naváže přátelství, které mu vydrží celý život.

Panna (23. srpna – 22. září)

Příštích dvanáct měsíců budou vašemu dítěti hvězdy velmi nakloněny k projevení jeho skrytých talentů a ambicí. Možná vás brzy překvapí tím, že se stane předsedou třídy nebo kapitánem sportovního týmu! Rozhodně se mu letos bude dařit všechno, na co sáhne. A s vaší podporou se bude cítit sebejistě za každé situace. Tak tu buďte pro něj.

Váhy (23. září–23. října)

Rok 2022 bude pro děti ve znamení vah poměrně příznivý. Nechte ho hlavně dělat to, co ho baví a bude šťastné. A nemusí v tom být nutně nejlepší – o to letos opravdu nejde. Zároveň nezapomínejte na školní povinnosti, ve kterých možná bude potřebovat více pomoci než obvykle. Zejména pokud se už vaše dítko začíná rozhodovat o dalších studiích, dejte mu najevo, že se nemusí bát vás požádat o radu. Letošek bude z hlediska dlouhodobých rozhodnutí velmi důležitý!

Štír (24. října – 22. listopadu)

V nadcházejícím roce 2022 bude pro děti ve znamení štíra soustředit se na školu možná obtížnější než obvykle. Ať už jsou to mimoškolní aktivity, přátelé nebo dění v rodině, dejte si pozor na všechny rušivé elementy. Pokud si už nevíte rady, rozhodně se nemusíte stydět požádat o odbornou pomoc. Horšího rodiče to z vás neudělá a vašemu dítěti to pomůže.

Letošní rok je ideální příležitost, kdy by se vaše dítko mělo naučit organizovat svůj čas. Zapište ho třeba do nového kroužku a sledujte, jak si uzpůsobí ostatní povinnosti.

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Příští rok bude pro dítě střelce velmi poklidný. Neděste se toho, pokud nebude chtít navazovat nová přátelství – naopak bude pěstovat ta stávající. A pokud vydrží rok 2022, je zde velmi velká naděje, že budou trvat až do dospělosti!

Pohlídejte si však také čas, které váš potomek tráví u mobilního telefonu a na internetu celkově. Zajímejte se o jeho aktivity v on-line prostoru a lidi, se kterými zde přichází do kontaktu více než obvykle. V tomto období může být náchylnější k vytvoření závislosti na moderních technologiích a uzavření se do sebe.

 

Zdroj:

  • autorský text