Celebrity, které by vás překvapily chytrým mozkem

Celebrity, které by vás překvapily chytrým mozkem
Každý člověk je jiný, a to samé platí i pro celebrity. S některými byste si dokázali popovídat tak maximálně o módě nebo o tom, kde vymetli poslední večírek. Ale i mezi herci a zpěváky se najdou světlé výjimky. Můžou se pyšnit tituly či znalostí hned několika světových jazyků. Ashton Kutcher byl dokonce zaměstnán u společnosti Lenovo jako inženýr.

Natalie Portman má titul z Harvardu

Je krásná, talentovaná a velmi úspěšná. Pyšní se tím, že je držitelkou Oscara, ale to není jediné, na co může být ve svém životě hrdá. V roce 2003 dokončila úspěšně studium psychologie na jedné z nejprestižnějších škol světa, na Harvardu. Nějakou dobu na této škole dokonce sama přednášela. Natalie Portman miluje jazyky, a tak není divu, že se krom angličtiny domluví též hebrejsky, japonsky, německy, francouzsky a arabsky.

Zdroj: Autor: magicinfoto / Shutterstock

Lisa Kudrow není tak hloupá, jako její postava Phoebe

Všichni ji znají jako přihlouplou a ztřeštěnou Phoebe ze světově známého seriálu Přátelé, který se donekonečna opakuje v televizi. Představitelka této role, Lisa Kudrow, je však v reálném životě úplně jiná. Vystudovala Vassar College, obor biologie, a se svým otcem se dokonce zúčastnila klinických výzkumů bolesti hlavy. Nakonec u ní však převládla láska k herectví, což bylo jen dobře, protože bláznivou Phoebe by snad nikdo nezahrál lépe.

Ashton Kutcher by se dobře uživil i bez své hvězdné kariéry

Ashton Kutcher má vysoce nadprůměrné IQ, které dosahuje hodnoty 160. Ještě dříve, než se začal věnovat své kariéře v Hollywoodu, měl za sebou velmi zajímavou minulost. Vystudoval totiž biochemické inženýrství na Univerzitě v Iowě. A měl pro to velmi dobrý důvod. Snažil se najít lék pro svého nemocného bratra. Nyní se nevěnuje jen úspěšné herecké kariéře, ale je úspěšným investorem. Vsadil na společnosti Skype, Airbnb a firma Lenovo si ho dokonce najala jako inženýra.

Ashton Kutcher má vysoce nadprůměrné IQ, které dosahuje hodnoty 160.

Nejen mezi herci se najdou lidé se skvělým mozkem. Krásná zpěvačka Shakira má IQ 140 a patří do společenství Mensy.