Skupina Blondie: Bouřlivý život rebelky Debbie Harry, jaký byl a co dělá dnes

Skupina Blondie: Bouřlivý život rebelky Debbie Harry, jaký byl a co dělá dnes
Život americké zpěvačky Deborah Ann „Debbie“ Harry by vydal na román. Zpěvačka, rebelka, punkerka a duše kapely Blondie už oslavila 75. narozeniny. Které jsou ty nejzajímavější životní milníky krásné blondýnky?

Pozdní cesta ke slávě

Narodila se 1. července 1945 v Miami. Své rodiče nepoznala, vyrůstala v adoptivní rodině. Ač vystudovala vysokou školu, živila se mimo jiné jako tanečnice nebo Playboy Bunny.

Zásadním mezníkem její kariéry byl rok 1974, kdy vznikla kapela Blondie. Založila ji se svým tehdejším přítelem kytaristou Chrisem Steinerem. Když se proslavila, bylo jí už přes třicet, na svou kariéru si tedy počkala. Debbie je tak důkazem, že na to, abyste si splnili svoje sny a někam to dotáhli, nikdy není příliš pozdě.

Nezaměnitelný hlas, charisma a úderné hity, které koketovaly s popem, reggae i hip-hopem, to vše byly zásadní faktory, doslova katapultovaly Debbie i celou kapelu ke slávě. Jejich písničky ve své době kralovaly nejen americkým hitparádám.

Co prozradila Debbie ve své knize

Období slávy to bylo notně bouřlivé, protkané závislostí na heroinu. Sama zpěvačka ovšem tuto éru popsala jako zábavnou. Drogy byly podle ní tehdy nutnou součástí společenského života i tvůrčího procesu a bral je každý. Pikantní zážitek pochází z kontroverzní autobiografické knihy Face It, která před časem šokovala veřejnost.

Ve svých pamětech se mimo jiné Debbie svěřila i s tím, že se stala obětí znásilnění. V knize také prozradila, že s přibývajícími roky se smiřuje jen těžko, neumí stárnout a snažila se vrásky řešit nemalými dávkami botoxu.

Jaká je Debbie Harry dnes

Zato s mikrofonem to vitální blondýna pořád umí. Nejnovější album stále fungujících Blondie se jmenuje Pollinator, vyšlo v roce 2017 a v UK Albums Chart se vyšplhalo na čtvrtou příčku.

Kapela rovněž stále vystupuje na koncertech. Když se účastnila v roce 2014 festivalu v Glastonbury, recenzenti byli z pěveckého výkonu i osobnosti tehdy téměř sedmdesátileté zpěvačky nadšení. Legendární platinová „blondie“ s nezaměnitelnými rudými rty si uchovává mimořádné kouzlo a do důchodu se naštěstí nechystá.