Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu chovají v roli EX partnera

Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu chovají v roli EX partnera
Když se s někým seznámíme, přemýšlíme hlavně o tom, jaký bude ve vztahu. Ale přemýšleli jste někdy nad tím, jak by se váš partner choval po rozchodu? Charakteristika znamení zvěrokruhu je jedním ze způsobu, jak to zjistit.

Beran

S rozchodem se vyrovnávají velmi dlouho, vinu většinou svedou na druhého a dál v sobě živí zlobu a zášť. Pevně si stojí za svými požadavky a kompromis je nezajímá. Komunikovat jsou schopni pouze přijdete-li vy sami s prosbou o odpuštění. Berani si vždy vytváří vlastní podmínky a nesnesou tlak z druhé strany. Potřebují hodně času a volnosti, pak možná přijdou s nabídkou přátelského vztahu.

Býk

Býci mají nejen pečovatelské, ale také majetnické sklony a jejich bývalý partner to s nimi může mít pěkně těžké. I po rozchodu se dlouho udržují v zavedených tradicích a někdy to se svou starostlivostí přehánějí. Býk preferuje zachování přátelského vztahu i přes všechno, co se v partnerství odehrálo. 

Blíženci

Blíženci jsou velmi temperamentní a nezávislí. Jako bývalí partneři bývají překvapivě přátelští a starostliví. Pokud na ně nebudete tlačit, budou sami usilovat o přátelský vztah. Je pro ně snazší dávat ve chvíli, kdy se to nejméně očekává. Proto je záměrně nevyhledávejte a nevyžadujte fyzický kontakt, ale buďte k nim upřímní a trpěliví. 

Rak

Stojí-li za příčinou rozchodu samotný Rak, má překvapivý zájem zůstat nadále v kontaktu. Pokud se však ocitl na opačné straně, jeho potlačené emoce se mohou projevit v agresivním a odmítavém chování. Může se cítit ublíženě a zatrpkle i několik let, k jakýmkoli pokusům o přátelství z vaší strany bude přehnaně opatrný. 

Lev

Lev zpravidla chování bývalého partnera zrcadlí. Je-li ten k němu ochotný a přívětivý, bude se tak chovat i on sám. V opačném případě zaujme chladný a lhostejný přístup. Lev nezůstává rád dlouho bez partnera, a tak se nelekněte jeho nadšení z nového vztahu. Chce se prostě posunout v životě dál. Pokud z vás necítí zášť, rád zůstane v přátelském vztahu.

Panna

Panny bývají po rozchodu plné negativních pocitů a úplně nejjednodušší je pro ně se od minulosti odpoutat. Jsou-li již ve vztahu děti, budou se je snažit získat do svého opatrovnictví nebo alespoň uplatnit co nejvíce pravomocí. S bývalým partnerem si udržují chladný a věcný vztah bez jakýchkoli emocionálních projevů. 

Váhy

Váhy mají velmi vyvinutou schopnost regenerace a z rozchodu se dokáží brzy oklepat. V navázání přátelství proto nemají žádný problém ani po rozchodu. Jsou vysoce diplomatické, a tak umějí vyvážit potřeby své i druhých.  

Štír

Štíři potřebují hodně času, aby se z rozchodu vzpamatovali a opět začali žít nový život. Jelikož si v sobě dlouho drží křivdy, většinou nejsou schopni s bývalou láskou přátelství navázat. Pokud chcete nadále zůstat v kontaktu, usilujte alespoň o čistě formální vztah bez vzájemného osočování. U Štírů, více než u jiných znamení platí, že čas je nejlepší lék.   

Střelec

Střelci věří, že pokud obě strany projeví dobrou vůli, je velká šance k vytvoření nového přátelského vztahu. Komunikace pak probíhá ke spokojenosti všech zúčastněných. Na Střelce se však nesmí tlačit ani nijak spěchat. Budete-li trpělivě čekat na odezvu, tak se s ním v otázkách rodičovských, rodinných i finančních snadno domluvíte. 

Kozoroh

Kdybychom si mohli vybrat bývalého partnera, byl by jim zaručeně Kozoroh. Jeho zdvořilý a zodpovědný přístup i v krizových situacích se žádnému jinému znamení nevyrovná. Sám se chová slušně, ale respekt zároveň vyžaduje i od všech ostatních, včetně přátel a nejbližší rodiny. Pravidla chování dopředu rád určí a poté trvá na jejich dodržování.

Vodnář

“Všechno nebo nic,” je Vodnářovo heslo. Bývalí partneři ve znamení Vodnáře nemají zájem udržovat po rozchodu přátelský vztah. Už krátce po rozchodu mají úplně jiné starosti a najednou se k vám vůbec neznají. Projeví-li o vás přesto zájem, pravděpodobně něco žádají. 

Ryby

Ryby jsou melancholické a rozchodem se dlouho trápí, ale když pochopí, že vztah opravdu skončil, obvykle se již nepokusí o navázání kontaktu. Proti přátelskému vztahu nemívají námitky, nicméně dělají to jen z nutnosti jsou-li ve hře děti nebo majetek.

Zdroje:

  • https://astrostyle.com/career-horoscopes/
  • Gary Goldschneider: Astrologie vztahů, Cpress, 2019