Šetřílci nebo požitkáři? Znamení zvěrokruhu a jejich vztah k penězům

Šetřílci nebo požitkáři? Znamení zvěrokruhu a jejich vztah k penězům
To, jak umíme zacházet s penězi se z velké části odvíjí od našeho charakteru a ten je ovlivněn postavením hvězd v době našeho narození. Jak si tedy jednotlivá znamení vedou v přístupu k penězům?

Beran

Beran penězi příliš nešetří. Mívá sklony k nadměrnému utrácení a někdy to s útratami přežene natolik, že sebe i rodinu uvede do dluhů. Většinou si díky své pracovitosti dokáže finančně poradit, ale často se zastaví až v poslední chvíli, kdy je těsně před krachem.

Zdroj: Autor: Jackie Niam / Shutterstock

Býk

Býci jsou požitkáři a rádi se obklopují krásnými věcmi. Narazí-li na výhodnou koupi, málokdy se udrží. Na druhou stranu mají rádi věci v pořádku a tak si pravidelně kontrolují finanční rozpočet a výdaje pečlivě plánují. Záleží jim na tom, aby jejich rodina byla finančně zabezpečena, na půjčky jsou velmi opatrní.

Blíženci

Co se týče koníčků a zábavných aktivit, dokáží Blíženci utratit majlant. V domácnosti však marnotratní nebývají. Tam, kde se nedrží jejich zájem, peníze nevkládají, dokáží tak žít velmi skromně. Nejvíce je láká utrácet za zábavu, cestování, tvůrčí aktivity a elektroniku či auta. 

Beran mívá sklony k nadměrnému utrácení a někdy to s útratami přežene natolik, že sebe i rodinu uvede do dluhů.

Rak

Raci potřebují mít ve finanční oblasti dobrý přehled, pak nemají problém peníze udržet na uzdě. Nesnesou kritiku a kontrolu zvenčí a tak je pro ně snesitelnější mít oddělené účty v manželství i podnikání. Jakmile si Raci vytvoří přehledný systém, dokáží i něco ušetřit. 

Lev

Lvi se rádi rozmazlují a peníze utrácejí s potěchou a vzrušením. Nadchnou-li se pro nějakou věc nebo aktivitu, bez rozmyslu sáhnou i do spořícího účtu a tužbu si dopřejí. Jejich impulzivnost je může snadno uvést do finančních problémů, je tedy dobré, když si zavedou dostatečnou rezervu, na kterou nemohou sáhnout.

Panna

Panny dokáží najít způsob, jak věci dělat s co nejmenšími náklady. Mají čich na výhodné koupě a umí našetřit překvapivý obnos peněz. Své šetrnosti jsou si vědomy a od svých životních partnerů vyžadují totéž.

Váhy

Váhy prostě nemají dobře vyvinutý finanční cit a samotné je to v životě často překvapí. Tuto skutečnost často popírají a přehlíží, mohou tak sebe i svou rodinu uvést do finančních problémů. 

Štír

Štíři rádi utrácejí, ale taktéž si umí peníze vydělat a tak zaručují vyvážený peněžní tok. Rádi si dopřejí dobré jídlo, pití a drahé položky pro sebe i celou rodinu, čímž se jim někdy může utrácení vymknout z ruky. Takové situaci mohou předcházet rozdělením účtů na fond pro domácnost a peníze na útratu.

Střelec

Střelci bývají nejspokojenější, když jsou peníze neustále v běhu. Rádi je vydělají a se stejnou potěchou je hned i utratí. Úspory jim nic neříkají, žijí prostě tady a teď. Když se dostanou na mizinu, vystačí si s málem, ale tento šetrný způsob praktikují pouze pokud se dostanou do potíží. 

Kozoroh

Kozorozi se rádi ujmou správy rodinných financí. Jsou velmi praktičtí a mají rádi finanční rezervu. Peníze příliš neutrácejí a když už se přeci jen rozhodnou do něčeho investovat, pořádně si vše promyslí a přepočítají.  

Vodnář

Vodnáři potřebují vědět, že mají v hospodaření s penězi svobodnou volbu, mnohdy si rádi dopřejí i dražší věci. Největší slabost mívají pro novinky, elektroniku a různé kurzy. Pokud mají jen omezené finanční prostředky, mohou mít následkem svých rozhazovačných tendencí problémy s finanční rovnováhou. 

Ryby

Ryby zodpovědně plní svou roli živitele rodiny. Pomíjivou povahu peněz si plně uvědomují a učí se, jak s nimi nakládat. Nejsou svatí a ke zbytečnému rozhazování se uchylují docela často, ale naštěstí se jim vždy povede ze zapeklité situace vyváznout.

Zdroje:

https://astrostyle.com/career-horoscopes/

Gary Goldschneider: Astrologie vztahů, Cpress, 2019