Znamení, která nejvíce riskují. Řadíte se mezi ně, nebo raději sázíte na jistotu?

Znamení, která nejvíce riskují. Řadíte se mezi ně, nebo raději sázíte na jistotu?
Risk je zisk. Toto rčení se v některých případech může rozhodně osvědčit, ale jindy je risk naopak jen zbytečnou ztrátou. Která znamení raději skáčou naprázdno a nepotřebují se držet životních jistot? Najdete se mezi nimi i vy?

Blíženci

Toto znamení je nechvalně známé svými dvěma osobnostmi. Od toho se také odvíjí jejich nerozhodnost a velké výkyvy nálad. Dělají v podstatě jen to, na co se zrovna cítí. Kouzlo okamžiku je pro ně hlavním faktorem, podle kterého se rozhodují.

Často tedy dělají spontánní rozhodnutí a chovají se poměrně nezodpovědně. Svá rozhodnutí zpravidla hodně uspěchají a často se jim stává, že udělají něco, čeho později litují. Vždy si ale se situací umí nějak poradit. Risk je pro ně ale většinou přirozenou součástí života, a když kvůli němu zrovna něco ztratí, věří, že příště to naopak dopadne dobře.

Střelec

Svou dobrodružnou povahou jsou Střelci proslulí. Rádi zkouší a učí se nové věci a většinou se nechtějí vydat tou nejjednodušší cestou. Málokdy jsou spokojeni s tou nejsnazší možností a raději se tedy vzchopí a risknou i to, že by mohli jednou prohrát.

Z každého nezdaru si však odnášejí ponaučení a věří, že to vede k růstu jejich osobnosti. Sází tedy na to, že nemají co ztratit, a risk jim může přinést jedině nové zkušenosti a obohatit jejich pohled na svět.

Lev

Lvi žijí pro drama a adrenalin. Často tedy nemyslí na následky svých činů a dělají jen to, co chtějí. Dlouho se nad ničím nerozmýšlí. Umí se chopit každé příležitosti a využít ji ku svému prospěchu. Často dělají ukvapená a dramatická rozhodnutí jen na efekt, aby zapůsobili na druhé.

Podobně jako Střelci, nebojí se ani adrenalinových sportů a velkých dobrodružství. Risku se tedy zpravidla nezaleknou. Většinou je jim jejich odvážnost spíše k dobru a dokáže je pomocí jejich vůdčích schopností dovést ke zdárnému cíli.

Štír

Štíři se, co se riskování týče, nebojí téměř ničeho. V životě se od ostatních chtějí odlišovat a dělat věci, které jim přináší potěšení. Rádi se věnují tomu, do čeho mohou dát svou vášeň i kus sebe. Nejvíce se tedy bojí každodenního stereotypu, ve kterém nebudou moci vyjádřit svou osobnost.

Nebezpečí a nejistota pro ně tedy nejsou tak velkými strašáky, jak by se u těchto uzavřených osobností mohlo na první pohled zdát. Raději tedy riskují, než aby žili nudný život bez žádných změn, který je sice plný jistot, ale nepřináší jim žádnou radost ani překvapení.