Vraní úplněk nastane 7. března ve 13 hodin a 40 minut. Bude spojen se zemským pořádkumilovným znamením Panny

Vraní úplněk nastane 7. března ve 13 hodin a 40 minut. Bude spojen se zemským pořádkumilovným znamením Panny
Březnový úplněk se také nazývá úplňkem postním, jelikož nadchází v období půstu, které nastává každoročně před Velikonocemi. Říká se mu také husí, červí nebo vraní úplněk. Název červí úplněk je odvozen od toho, že dochází k měknutí a tání zmrzlé půdy a začínají se ukazovat první červi a žížaly.

Indiáni březnový úplněk nazývají úplňkem mízy nebo také cukrovým úplňkem. Je to z toho důvodu, že na jaře začíná ve stromech proudit míza, která je navíc sladká. Vraním úplňkem se nazývá proto, že je během března možné slyšet ještě poslední krákání vran. To oznamuje končící zimu a nastupující jaro.

Březnový úplněk nás bude nabádat k očistě, a to vnitřní i vnější. Je ideální čas na jarní detox. Můžete si pročistit játra preparáty nebo čaji s ostropestřcem, zavítejte do sauny a navštivte vaši kosmetičku, která vám dokonale hloubkově pročistí pleť.

Zemské znamení Panny je spojeno s planetou Merkur, který ovládá vztahy a komunikaci. Nyní bude vyzdvihnut náš styl komunikace, to, jak mluvíme s ostatními a jak vyjadřujeme naše myšlenky. Zaměřme se také na to, jak vnímáme náš okolní svět. Jsme pozitivně smýšlející osobnosti nebo spíš hledáme ve všem chyby?

Znamení Panny je dále výjimečné v udržování pořádku, v trpělivosti a také v pečlivosti. Na tyto vlastnosti bychom se měli také během březnového úplňku zaměřit a budeme nuceni na nich zapracovat. Musíme si uvědomit, že znamení Panny má také sklony k nadměrnému stresu a je velice náročné na své okolí.

V období březnového úplňku využijte čas na setkávání s vašimi přáteli
V období březnového úplňku využijte čas na setkávání s vašimi přáteli | Zdroj: Ivanko80 / Shutterstock

Zemské znamení Panny je také spojováno s pocitem bezpečí a s udržováním pořádku v našich vztazích i emocích. Pokud nemáme splněné některé úkoly, které jsme nechávali na pozdější dobu, je vhodné, abychom je v tomto období dokončili, jelikož silnou vlastností Panny je smysl pro pořádek. Zkuste si své životní záležitosti vhodně zorganizovat a srovnat si priority. Zároveň se ale učte přijímat nedokonalosti, a to ve svém okolí, doma nebo v lidech. Je třeba umět věci nechat být a nehnat je do extrémního pořádku.

V období březnového úplňku využijte čas na setkávání s vašimi přáteli. Nebojte se, nemusíte si veškeré životní záležitosti urovnat hned. Všechno má svůj čas a orientujte se spíš tím, co a jak cítíte. Na každou záležitost přijde vhodný čas.

Může se ale stát, že budete cítit potřebu nedořešené záležitosti řešit hned. Udělejte si také plány do budoucna a vše si řádně promyslete. Je možné, že některé problémy budete potřebovat začít řešit postupně a nepůjde to tak hladce a ihned. Neobávejte se. Buďte trpěliví a plody vaší snahy se brzy dostaví.

Zamyslete se také nad tím, kam chcete, aby směřoval váš život a vaše životní cíle. Chcete v životě něco změnit? Jste nespokojení se svým současným stylem života? Někdy stačí jen maličkost, která vám pomůže jinak vnímat svůj život a být šťastnější a veselejší. Zkuste začít intenzivně cvičit, začít navštěvovat jógu, relaxovat nebo si pořídit domácího mazlíčka.