Bojíte se temných míst? Nechoďte do těchto lesů, protože zde by se mohly točit horory

Bojíte se temných míst? Nechoďte do těchto lesů, protože zde by se mohly točit horory
Díky pohádkám a legendám hustý a temný les vyvolává pocity hrůzy. Tyto údajně strašidelné lesy jsou jedny z nejstarších na Zemi, a přestože většinu strašidelných okamžiků lze připsat divoké představivosti táborového ohně, některá místa po celém světě nesou legitimně děsivou pověst. Magazín Condé Nast Traveler přinesl přehled těch nejstrašidelnějších lesů na světě.

Elfin Forest, Kalifornie

Pověsti o Elfin Forestu zní, jako by tento les patřil do světa Tolkiena, přestože leží jen na jihozápadně od San Diega. Zde se to hemží poutavými příběhy a mýty o strašidelných duších a skřetech. Legenda říká, že na počátku 19. století Romové okupovali Elfinský les, dokud je okolní měšťané nevyhnali a nezabili ty, kteří zůstali. Mrtví Romové se pomstili prokletím lesa a všech jeho okolních zemí. Lidé dnes tvrdí, že se zde dají pozorovat všechny druhy děsivých zjevení, jako je například plovoucí žena oblečená v bílém, maskovaný duch jedoucí na černém hřebci a tajemné stopy.

Zdroj: Autor: CassielMx / Shutterstock

Ostrov panenek, Xochimilco, Mexiko

Navzdory svému statusu světového dědictví, Xochimilco dosáhlo určité mysteriózní slávy díky svému „Isla de las Munecas“ neboli česky „Ostrov panenek“. Místo, jež je ukryté mezi mnoha kanály a řekami, je známé stovkami panenek (či jen částmi panenek) visícími na stromech a roztroušenými v trávě. Tento ostrov býval sídlem dnes již zesnulého Juliana Santa Barrera. Poté, co Barrera našel tělo mrtvé dívky v nedalekém kanálu, shromáždil a vystavil hračky v naději, že odradí zlé duchy. Dnes lidé věří, že ostrov je pronásledován duchem utonulé dívky a místní legenda dokonce uvádí, že lze slyšet, jak si panenky navzájem šeptají, hýbou hlavami a pažemi a otevírají oči.

Hoia-Baciu, Rumunsko

Od chvíle, kdy vojenský technik zachytil fotografii UFO vznášejícího se nad lesem v roce 1968, si Hoia-Baciu získala paranormální proslulost po celém světě. Tato oblast se stala známá jako „Bermudský trojúhelník Transylvánie“, protože někteří místní obyvatele se domnívají, že se v lese nachází portál způsobující teleportaci lidí do neznámých dimenzí. Jiní lidé, kteří prošli lesem (aniž by byli přeneseni do jiné říše), hlásili neidentifikovatelné vyrážky po celém těle, nevolnost a pocity úzkosti.

Tento zdánlivě klidný les na úpatí hory Fuji má nepěknou minulost. Hovorově známý jako „Suicide Forest“, tedy „Les sebevrahů“, je Aokigahara druhým nejoblíbenějším místem sebevražd na světě.

Aokigahara, Japonsko

Tento zdánlivě klidný les na úpatí hory Fuji má nepěknou minulost. Hovorově známý jako „Suicide Forest“, tedy „Les sebevrahů“, je Aokigahara druhým nejoblíbenějším místem sebevražd na světě (hned po mostu Golden Gate Bridge). Jen v roce 2010 se zde pokusilo vzít si život 247 lidí a 54 z nich bylo úspěšných. Někteří tento trend obviňují ze spojení lesa s démony z japonské mytologie. Jiní poukazují na hustotu stromů, která tlumí zvuk a usnadňuje smrt. Mimo sebevražd je tu i velké riziko se ztratit, mnoho turistů musí svou cestu označit páskou nebo provázkem, aby znovu našli cestu zpět.

Zdroj: