Rodinný průvodce princezny Kate: Rodiče se seznámili u British Airways. Sestra napsala knihu receptů

Rodinný průvodce princezny Kate: Rodiče se seznámili u British Airways. Sestra napsala knihu receptů
Když se Kate Middleton provdala za prince Williama, nutně uvrhla do záře reflektorů i svou rodinu – otce Michaela, maminku Carole, mladší sourozence Pippu a Jamese. Každý z nich pak začal z různých důvodů plnit stránky novin. Pippa se např. proslavila už rolí družičky na sestřině královské svatbě.

Pippu proslavila role družičky na svatbě Williama a Kate

Poté, co se Kate Middleton provdala za prince Williama, se stali celebritami i její rodiče a sourozenci. Princ a princezna z Walesu si dali své svatební sliby v dubnu 2011, tedy necelý rok od zasnoubení. Během královské svatby šla za družičku Kate mladší sestra Pippa, jejíž tehdejší šaty značky Alexander McQueen se staly téměř stejně slavnými, jako byly šaty nevěsty.

V roce 2014 během rozhovoru pro Today se Pippa k velkému poprasku kolem své róby vyjádřila slovy: „Bylo to naprosto nečekané. Myslím, že nebylo v plánu, aby se z nich staly nějak výrazné a ikonické šaty. Předpokládám ale, že reakce byla lichotivá. Vlastně je mám stále ve svém šatníku doma. Od té doby jsem je ale neměla.“

Po svatbě se Pippa každopádně stala stálicí v médiích. V roce 2012 byla i zařazena mezi 100 nejvlivnějších lidí světa podle časopisu Time. Ve stejném roce vydala svou první knihu Celebrate, nabízející recepty, inspirativní nápady na zdobení a tipy pro úspěšnou oslavu. Roku 2016 se Pippa zasnoubila s Jamesem Matthewsem a následujícího roku se konala svatba. James je synem prodejce aut Davida Matthewse a umělkyně Jane Matthewsové, která je původem ze Zimbabwe. S Pippou má James tři děti: Arthura (* 2018), Grace (* 2021) a Rose (* 2022)

Michael a Carole Middletonovi jsou u vnoučat oblíbení

Svatba v roce 2011 uvrhla do centra pozornosti nejen sestřičku Pippu, ale také Kate rodiče Michaela a Carole a mladšího bratra Jamese. V průběhu let se William o rodině své manželky vyjadřoval často a velmi kladně. Je zřejmé, že má tchána i tchyni upřímně rád. Lásku k nim chovají také princ George, princezna Charlotte a princ Louis, kteří u babičky a dědy s oblibou tráví čas, kdykoli se naskytne příležitost.

Carole pro vnoučata ráda vymýšlí různé aktivity, když ji a jejího manžela přijedou navštívit mimo Londýn. Např. s nimi ráda zahradničí a rozhodně je neponechává stranou, aby se děti jenom znuděně dívaly. Kdepak, dá jim jejich vlastní malé lopatičky a květináčky. Pěkně je zapojí do práce. „Je důležité, aby děti vyrůstaly v úctě k přírodě,“ říká. „Součástí toho je i to, že jim umožníme trochu se zablátit.“

Královské děti ostatně milují čas trávený v přírodě. S maminkou Kate také často pobývají na zahradě. Dokonce se dá říct, že ji pomohly navrhnout a zvelebit.

Kate mladší bratr James miluje zvířata

Carole Middleton pracovala jako sekretářka, než nastoupila do British Airways jako letuška. V profesi pokračovala až do svatby s Michaelem v roce 1980. Sedm let poté založila zásilkovou společnost Party Pieces, která se zabývá dodávkami věcí na večírky.

Michael se narodil v Leedsu a navštěvoval Univerzitu v Surrey. Později studoval na letecké škole British European Airways s úmyslem stát se pilotem, ale změnil kurz a skončil jako letový dispečer. S manželkou se seznámil, když byli oba zaměstnanci British Airways.

Po narození Kate (* 1982) a Pippy (* 1983) žila rodina krátce v Jordánsku. Už v roce 1986 se ale vrátili do Berkshire v jihovýchodní Anglii a o další rok později Carole porodila syna Jamese. Ten krátce navštěvoval Edinburskou univerzitu, ale pak ze školy odešel a zahájil podnikání v oblasti výroby dortů, což mu ovšem také nevydrželo. V roce 2013 založil značku Boomf, specializující se na blahopřání a marshmallows.

Aktuálně vkládá čas do společnosti Ella & Co zabývající se zásilkovým prodejem krmiva pro psy. James jako velký milovník zvířat často sdílí střípky ze života svých drahých mazlíčků prostřednictvím sociálních sítí. V roce 2021 se oženil s francouzskou finanční analytičkou Alizée Thevenetovou – dva roky poté, co se zasnoubili.

Královská rodina na balkoně Buckinghamského paláce po svatbě Williama a Kate (napravo Pippa)
Královská rodina na balkoně Buckinghamského paláce po svatbě Williama a Kate (napravo Pippa) | Zdroj: Thomas Dutour / Shutterstock