Po každé noci přijde ráno. Každé trápení jednou skončí

Po každé noci přijde ráno. Každé trápení jednou skončí
Jste na dně? Chvíli tam ještě počkejte. Cože? Ano, myslím to vážně. Ležte, seďte nebo vstaňte – ale nikam nechoďte a nechte se unášet temným proudem. Ten proud je deprimující, pomalý, vleklý a nesnesitelný, ale má sílu léčit. Proč?

Katarze je klíč

Víte, co to je katarze? Ne, nemusíte si to vyhledat na internetu. Řeknu vám to. Katarze je očista duše, která následuje ihned po strašném zážitku nebo po velkém návalu trápení.

Vyberte si směr své nové cesty

Jestliže právě teď prožíváte trápení, neporadím vám, jak z něj ven. Můžu vás pouze správně nasměrovat. A správný směr je to, co potřebujete. Jakmile totiž z té temnoty vstanete, musíme mít další cíl a cestu. Cesta bude vaším cílem. Jaká tedy bude?

Trápíte se, protože vás vyhodili z práce
Trápíte se, protože vás vyhodili z práce | Zdroj: baranq / Shutterstock
  • Trápíte se, protože vás opustil manžel? Vyberte si cestu bez něj. Berte to jako příležitost naučit se žít sama se sebou a být silnější. Jestliže nebudete mít ráda svou společnost o samotě, nemůže ji mít rád ani nikdo další.
  • Trápíte se, protože vás vyhodili z práce? Vyberte si cestu nových možností. Na světě je 7 miliard lidí a vaše město je z pohledu vesmíru velké jako zrnko písku. Odhrňte si tedy písek z bot a běžte navštívit poušť.
  • Trápíte se, protože vám umřel někdo blízký? Vyberte si cestu poznání. Řeknu vám něco, co nechcete slyšet, ale časem pochopíte, že jsem měla pravdu – čas umí léčit. Za rok se budete cítit jinak než teď. Bolest ze smrti nikdy úplně nepřejde, usadí se ve vaší duši už navždy, ale vy se na ni za rok dokážete adaptovat. Budete s ní umět žít, fungovat, přemýšlet i radovat se.

Po každé noci přijde ráno, to je jisté.

Víte, že nejtemnější část noci je ta, která předchází svítání?

To znamená, že pokud se právě teď cítíte být na tom nejhlubším dně, je to dobře, protože teď už můžete vstát. Pořádně jste se v temnotě prošli, leželi nebo seděli a zjistili jste, jaká je. Tím jste se ocítili v okamžiku, který můžeme opět nazvat katarzí. Vše jste vzdali, a proto vám vaše nitro ukázalo právě tam, v té tmě, nový směr. Vydejte se tou cestou. Každé trápení totiž jednou skončí...

Zdroj článku:
  • Autorský text