Novoroční horoskop pro tatínky. Býci splní dětem každé přání, Střelci by měli dětem vytvořit pevné zázemí

Novoroční horoskop pro tatínky. Býci splní dětem každé přání, Střelci by měli dětem vytvořit pevné zázemí
Být otcem je nelehká úloha a často dostatečně nedoceněná, avšak stejně důležitá jako role matky. Jakým jste tatínkem? V čem jsou vaše silné stránky a na čem byste mohl zapracovat? Poradí vám náš horoskop.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro své děti jste díky přirozeným vůdčím schopnostem velkým vzorem, necháváte jim volnost a učíte je samostatnosti. Požadujete po svých dětech, aby do všeho vkládaly maximální nasazení, soutěžíte s nimi a spíše než o zlaté medaile vám jde o jejich snahu. Zvláštní pozornost byste měl věnovat své ohnivé povaze a naučit se ovládat frustraci, pokud plány nejdou podle vašich představ.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Máte rád pohodlí a klid a stejně tak se snažíte vytvořit ideální prostředí a zdravý životní styl pro své děti. Učíte je znát vlastní hodnotu a jít si za svým cílem. Zároveň máte tendence splnit dětem každé přání, což může vést k jejich zpohodlnění a víře, že je v životě vše zadarmo. Zkuste je zapojit více do běžných povinností, ať poznají důležitost práce.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jste upovídaným a zvědavým jedincem, který se rád učí. Vaší nejvyšší prioritou pro děti je vzdělání a socializace, své potomky povzbuzujete, aby trávili čas se svými bratranci, blízkými příbuznými a spolužáky, aby se učili a rostli. Na tom není vůbec nic špatného, jen si dávejte pozor na komunikaci, abyste bral v potaz jedinečnost dětí a za každou cenu je nepoučoval.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Není pro vás nic důležitějšího než rodinný život a děláte vše proto, abyste vytvořil vřelý, láskyplný a podporující domov. Rád plánujete čas společně strávený s dětmi a připravujete propracovaná jídla, jako způsob sdílení rodinných chvil. Možná však v sobě máte sklony k přehnanému ochranářství a omezování jejich svobody ve prospěch bezpečí, což by mohlo vést k vzpouře.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jste hravým a zábavným otcem, se svými dětmi máte velmi dobrý vztah a rád s nimi trávíte čas. Vaší oblíbenou činností jsou dovolené nebo víkendové výlety s rodinou. Vaše nesmírná loajalita a péče o blízké může být někdy vnímána jako omezující, ale jakkoliv jste ochranářský, nesnažíte se řídit jejich život, jen je na něj připravit.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Máte skvělou rovnováhu mezi logikou a srdcem – jste praktickým, ale citlivým otcem. Dokážete být spravedlivým, přísným, ale zároveň se snažíte uspokojit emoční potřeby vašich dětí. Vaším jediným potenciálním úskalím může být touha po dokonalosti. Dávejte pozor, abyste na své potomky nekladl příliš vysoké nároky.

Ryby jsou neuvěřitelně empatickým otcem, Zdroj: EpicStockMedia / Shutterstock

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jste znamením, které nejlépe zvládá vztahy. Dobře rozumíte dynamice rodiny a jste schopen relativně snadno vyřešit většinu rodinných sporů. V rozhovorech s dětmi upřednostňujete laskavá slova před hněvem nebo využíváním autority. Jediná věc, před kterou se musíte mít na pozoru je vaše shovívavost a laxnost, které mohou děti využívat.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jste tichým, nenápadným až rezervovaným otcem. Rád se věnujete vlastním zálibám a samostatnost a soběstačnost očekáváte i od svých potomků. Učíte je, aby byli silní a dokázali se postavit za svoje ideály a hodnoty. I když je předávání tohoto druhu síly důležité, měl byste se snažit věnovat dětem i část své lásky a vřelosti.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

V životě vám jde především o zábavu. Milujete cestování a poznávání nových věcí a tento pocit touhy a chuti do života přenášíte i na své děti. Povzbuzujete je, aby prozkoumávaly své vlastní touhy. Děti sice potřebují volnou roku a dobrodružství, ale také určitý řád a stabilitu. Vytvořte jim pevné zázemí, do kterého se budou moci vracet.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ve vašem životním stylu jsou na prvním místě práce a výsledky. Toužíte po úspěchu a chcete, aby i vaše děti usilovaly o dokonalost. Některé děti reagují na tento druh výchovy dobře a může je to inspirovat k dosažení velkých cílů. Ale v dítěti, které není dostatečně připravené nebo silné na splnění požadavků, může zakořenit strach z vlastní neschopnosti.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jste vysoce samostatný a svérázný, takže je pro vás obtížné najít společnou řeč s ostatními – dokonce i se svým vlastním dítětem. Jako táta jste spíše uzavřený a nerad dáváte najevo své emoce. S dětmi se vám podaří navázat vztah, až když vyrostou a jsou schopni se vyjadřovat na dospělejší úrovni. Je pro vás důležité, aby děti použily své mentální schopnosti k tomu, aby se ve světě prosadily.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Je o vás známo, že jste neuvěřitelně empatickým otcem, který je přirozeně naladěn na pocity svých dětí. Jste vynikajícím rodičem s nadáním v péči o druhé. Protože jste však ve výchově citově hodně zainteresován, můžete přehnaně reagovat na každodenní potíže a zasahovat dětem do života, přestože by se naučily více vlastním řešením.

 

Zdroje: