Jste ve stresu? Vaše tělo vám to dá najevo těmito signály

Jste ve stresu? Vaše tělo vám to dá najevo těmito signály
Mnohdy si to ani neuvědomujete, protože váš život utíká rychle, ale můžete být ve stresu. Vy to nepoznáte, ale vaše tělo rozhodně ano – a dá vám to patřičně najevo. Nepřecházejte signály, které vydává, a raději s tím něco dělejte, než se situace ještě více zhorší. Mohli byste si tím velmi uškodit.

Vnímejte signály svého těla

Bohužel žijeme ve světě, kde se stresu nelze vyhnout. V práci je na vás vyvíjen tlak, doma chcete mít také všechno v pořádku a pocit zodpovědnosti vás žene neustále dopředu. Proto si mnohdy ani neuvědomíte, jak moc stresu na vás působí. Bohužel toto počínání se může velmi negativně projevit na vašem těle. Proto byste měli dobře poslouchat jeho signály, kterým vám dává najevo, že už toho bylo dost a je načase něco změnit.

Hlavním znakem přemíry stresu je častá nemocnost

Dlouhodobý stres vaše tělo vyčerpává. To narušuje váš imunitní systém a tělo má stále méně obranyschopných látek, a tak se neubrání žádné infekci, která se objeví ve vašem okolí. Častá nemocnost je hlavním znakem toho, že prožíváte spoustu stresu a je načase s tím něco dělat. Zkuste do svého života zapojit sportovní aktivity, u kterých se odreagujete. Nebo více relaxujte a věnujte se sami sobě. Nemusíte být dokonalí, ale musíte být zdraví.

Častá nemocnost je hlavním znakem toho, že prožíváte spoustu stresu a je načase s tím něco dělat.

Další znaky, co vás přesvědčí, že žijete ve stresu 

  1. Chybí vám energie – jste neustále unaveni a do každé aktivity se musíte nutit.
  2. Problémy s jídlem – můžete začít trpět nechutenstvím, průjmem nebo i zácpou.
  3. Nespavost – toto je častý příznak přemíry stresu. Místo kvalitního spánku se jen převalujete a přemýšlíte nad tím, co všechno jste ještě nestihli zařídit.
  4. Bolest hlavy – toto je důsledek celodenního stresu a opravdu zbystřete, pokud vás bolí hlava víckrát jak dvakrát týdně.

Stres není radno podceňovat, protože může mít za následek opravdu nepříjemné a velmi závažné zdravotní komplikace, kterých se už nemusíte nikdy zcela zbavit.

Zdroj:

Jak poznat, že jste překročili únosnou hranici stresu? - Proženy (prozeny.cz)

Signály, podle kterých poznáte, že jste příliš ve stresu. Nejste v něm také? | Pro ženy | Blesk.cz