Kapitán Kirk oslavil kulatiny. Jeho skutečný věk byste mu ale nehádali

Kapitán Kirk oslavil kulatiny. Jeho skutečný věk byste mu ale nehádali
Herec, producent, režisér, autor, zpěvák, dabér, držitel prestižních cen Emmy a Golden Globe, a navíc světoznámý díky jedné legendární roli v populárním filmu a seriálu: To všechno je William Shatner. 22. března oslavil kapitán Kirk neuvěřitelné devadesáté narozeniny.

Herec již od narození

Shatner se o herectví zajímal již hodně brzy ve svém životě. Ve věku šesti let se zúčastnil divadelního představení na letním táboře, o dva roky později si zahrál Toma Sawyera ve školním představení. Po Kanadě byl známý ve věku deseti let, kdy se stal dabérem audioknih u rádiové stanice CBC.

V roce 1953 (poté, co vystudoval ekonomii) si Shatner zahrál v několika Shakespearových představeních na Stratfordském festivalu v Kanadě. Celkem 3 roky hrál především na jevištích po celé Kanadě, než se v roce 1956 přestěhoval do New Yorku. Tam začal pracovat pro televizi a na Broadwayi, kde si ho všimli filmoví producenti. Jeho prvním velkým filmem byl snímek „Bratři Karamazovi“ z roku 1958.

Shatner debutoval jako hlavní herec v televizním seriálu „For the People“, který byl vysílán v roce 1965. Světově proslulým se samozřejmě stal rolí kapitána Kirka v televizním seriálu „Star Trek“. Tuto roli hrál i ve skoro všech Star Trek filmech.

Nejen herec

Shatner je všeobecně aktivní v showbyznysu. Mimo herectví se taktéž zajímá o hudbu, vydal několik vlastních desek. Nejnovější album soustřeďující se na blues vyšlo dokonce roku 2020. Jako moderátora ho můžeme zahlédnout v různých dokumentech o nadpřirozených a mystických jevech. I jako autor knížek je Shatner aktivní, především jako spoluautor románů o Star Treku.

Shatner byl celkem čtyřikrát ženatý a má dvě děti. Taktéž je úspěšným chovatelem koní a dobrmanů. 22. března oslavil 90. narozeniny, a všichni jsme zvědaví, jestli se náhodou neobjeví znovu na plátně.