Pět osvědčených rad, jak prodloužit výdrž vašeho účesu

Pět osvědčených rad, jak prodloužit výdrž vašeho účesu
Konečně se vám podařilo účes upravit tak, aby už jste nevypadala jako pompézní pudl (nebo naopak – jako mokrá slepice), ale hned po tom, co opustíte dům, každý pramen si žije vlastním životem. Déšť, vítr a vlhkost mohou zničit váš účes za sekundu. Naštěstí existuje několik způsobů, jak lépe udržet vlasy pod kontrolou.

1. Vyberte si správnou péči o váš typ vlasů

Kosmetika pro každodenní péči o vlasy je jako make-up – základ pro váš účes. Vlasové produkty přizpůsobené na míru vašemu typu vlasů vám pomůže lépe zkrotit prameny. Cena ne vždy jde ruku v ruce s kvalitou, a tak dejte šanci jak profesionálním, tak i snadno dostupným produktům z drogerie. Možná zjistíte, že váš ideál, díky kterému budou vaše vlasy vypadat dokonale, najdete na pultech běžného obchodu a ne u kadeřníka či ve specializovaných prodejnách. Vyberte si kosmetiku, která odpovídá vašemu typu vlasů. Kudrnaté vlasy ocení vyhlazovací přípravky, zplihlým vlasům zase prospějí produkty na objem a suchá a kudrnatá hříva potřebuje především dodat vlhkost.

2. Vlasy fénujte přes kulatý kartáč

Pokud alespoň čas od času zajdete do kadeřnictví, pravděpodobně jste si všimli, že kadeřnice suší prameny přes kulatý kartáč. Takové vysoušení za použití vysoké teploty (a po použití ochranných prostředků) vyhlazuje strukturu vlasů a dodává jim objem. Pokuste se sami vytvořit účes jako od kadeřníka. Každý pramen sušte zvlášť, ovinujte jej přes kulatý kartáč a jemně „natahujte“. Průměr kartáče volte dle délky vašich vlasů. Čím delší vlasy máte, tím širší kartáč si pořiďte. Vlasy foukejte od spodních pramenů. Díky tomu dodáte vlasům více objemu.

3. Pokud chcete zachovat objem, použijte tužící pěnu

Pěna na vlasy je skvělý způsob, jak dodat účesu objem. Používáte-li ji se před vysoušením, poskytnete vašim vlasům push-up efekt, který vydrží po celý den. Naneste pěnu na umyté vlasy vysušené ručníkem. Před použitím tužidlo protřepejte. Pěnu je třeba dostat do celé délky vlasů – pomozte si rozčesáním hřebenem. Poté vlasy vysušte přes kartáč dle kroku 2.

4. Chraňte své vlasy před kadeřením

Pokud jsou vaše vlasy náchylné ke kadeření, potřebují zvláštní ochrannou vrstvu. Oleje (např. arganové) nebo séra či krémy na vlasy vytvářejí na vlasech neviditelný povlak, který vlasy uhlazuje, ale nepřetěžuje je. Vyberte si opět takové produkty, ketré jsou vhodné pro váš typ vlasů – jemné a rovné vlasy budou potřebovat spíše lehčí receptury (např. sprejové oleje), ale suché a kudrnaté vlasy vyžadují výživnější produkty.

5. Před stylingem použijte suchý šampon

Pokud jsou vaše vlasy čerstvě umyté, bude pro vás obtížné je stylizovat. Nemusíte se však vzdát každodenního mytí vlasů. Stačí přidat do vlasů texturu například pomocí suchého šamponu. Nastříkejte šampon do vlasů a rozčešte prameny tak, aby se produkt rozprostřel po celé délce vlasů. Bude pro vás tak jednodušší vytvořit požadovaný účes, který vydrží déle a vaše vlasy také získají objem.