Z těchto instagramových profilů se vám budou sbíhat sliny

Z těchto instagramových profilů se vám budou sbíhat sliny
Pokud umíte péct, vařit, hezky jídlo servírovat, a ještě pěkněji ho vyfotit, jste na dobré cestě stát se food bloggerem nebo bloggerkou. Pokud ne, můžete se alespoň inspirovat jinými profily, na českém Instagramu o ně není nouze.

Pan @cuketka

Chlapa, který se umí v kuchyni otáčet jako Martin alias Pan Cuketka by chtěla mít doma snad každá. Na Martinovi jde vidět, že má českou kuchyni rád. Na jeho profilu naleznete návod, jak uplést vánočku, recepis na vařené koleno, a všechno možné, co vám kdysi dělávala babička a na co si vzpomenete. 

Dokonce i obyčejné chlebíčky vypadají v podání Pana Cuketky lákavě.

Zdravěji s @mycookingdiary

Pakliže budete naplno nabažení steaků a koblih od Pana Cuketky, zavítejte na profil ostřílené kuchařky Katky. Tu už sleduje více než 200 tisíc milovníků zdravého jídla. Je však pravda, že na svůj profil sdílí i jiné věci než jen kulinářské výtvory. Kromě aktivity na sítích a blogu stihla napsat také dvě kuchařky.

GoVegan podle @maruskaveg

O tom, že kvalitní oběd už se dávno nemusí skládat z flákoty masa a smetanové omáčky se přesvědčíte u Marušky. Svými veganskými recepty inspiruje na Instagramu více než 50 tisíc lidí a její profil určitě patří k nejbarevnějším na českém IG. Také Maruška už stihla vydat tištěnou kuchařku. Ta měla obrovský úspěch, a tak v současnosti pracuje na jejím pokračování.

Pečem pecen s @maskrtnica

Upéct dobrý chleba, nebo pravé kynuté buchty, jako to dělávaly naše babičky, to může být vskutku věda. Proto se Maškrtnica rozhodla postavit celý svůj profil jen na pečení, no a dobře udělala. Recepty na dokonalé croissanty, buchty, no a především kváskové chleby Vás jednoduše donutí zadělat na jeden domácí pecen i u Vás doma.

Zdroj:

  • autorský text