Horoskop pro milovnice koní: Najděte své spřízněné plemeno a zjistěte, jak naložit s vaším koníčkem do budoucna

Horoskop pro milovnice koní: Najděte své spřízněné plemeno a zjistěte, jak naložit s vaším koníčkem do budoucna
Kůň je nepochybně nemalá investice. Pokud rozmýšlíte nad koupí, zvažte nejdříve finanční a časové možnosti. V neposlední řadě je důležité, aby se k vám vysněné plemeno hodilo. Inspiraci najdete v horoskopu.

Kozoroh (22. prosince - 20. ledna) 

Jste zemské znamení a hravě zvládáte rozmary různorodých plemen. Máte vrozenou zodpovědnost a lásku k řádu. Právě proto zkrotíte téměř jakéhokoliv koně. Vesmír vám hraje navíc do karet. Rok 2021 je pod nadvládou vaší planety Saturnu. Máte neomezené možnosti ve výběru. Šanci dejte třeba pracovitému Peršeronovi.

Vodnář (21. ledna - 20. února) 

Vodnáři jsou považování za symbol vody, ale není tomu tak. Jsou posledním vzdušným znamením. Často jsou krok na před a myslí takzvaně ‚‚outside of the box‘‘. To s sebou nese míru rebelství. Blízko máte k plemeni Morgan. Všestranný společník, který se nezalekne nápadů a bude vás při nich provázet. 

Ryby (21. února - 20. března) 

Pro citlivou emoční rybu se hodí klidná a učenlivá zvířata. Potřebuje někoho nebojácného. Někoho, kdo zvládne její změny nálad. Pokud už máte zkušenosti s jezdectvím vhodné plemeno je Appaloosa. Jestli zkušenostmi neoplýváte, oslovte nejbližší jezdeckou stanici a zopakujte si základy. Tím nic nezkazíte. 

Beran (21. března - 20. dubna) 

Když zvládnete ukočírovat sebe, nebudete mít problém i s výbušným a hůře ovladatelným Achaltekinským koněm. Jak ho jednou zvládnete a najdete společnou ‚‚řeč‘‘ stanou se z vás neoddělitelní společníci. Nesete si spolu břímě tvrdohlavosti, které máte možnost společně si podmanit. 

Býk (21. dubna - 21. května) 

Jste nároční a jen tak s něčím se nespokojíte. Věříte sebe samé a úkoly pro vás nejsou překážkou, ale výzvou. Nechybí vám ostražitost a nepatříte nikomu. Stejně jako Kůň Převalského. Předci dnes domestikovaných koní zabrnkají na vaši notu. Pokochat se jimi můžete v zoologických zahradách napříč celou republikou. 

Blíženci (22. května - 21. června) 

Někdo o vás tvrdí, že máte dvě tváře. Pravdou je, že prostě chcete poznat obě strany mince a zakusit své možnosti. Rádi přitom neztrácíte čas. Ztotožnit se můžete s Anglickým plnokrevníkem – plemeno využívané v dostizích, známe pro svoji rychlost a odvahu.

Rak (22. června - 22. července) 

Rakům nelze upřít jejich rozmarnost a náladovost. I přesto jsou skvělými partnery, ať už ve vztahu či přátelství. Mnohým nahánějí strach, jelikož oplývají neuvěřitelnou dávkou intuice. Arabští plnokrevníci jsou věrní, milující koně vytvářející si přirozeně silná pouta. Stejně jako vy. 

Lev (23. července - 22. srpna) 

Lvi jsou rádi středem vesmíru. Půvabní, laskaví a chytří společníci. Stejně jako populární Lipicáni. Pověstní především pro působení ve Španělské jezdecké škole ve Vídni. Jestli máte pocit, že toho bylo poslední dobou ‚‚moc‘‘ dopřejte si dovolenou a zajeďte se na tyto překrásná plemena podívat do Vídně.  

Panna (23. srpna - 22. září) 

Milovníci dokonalosti, kteří se neradi chlubí úspěchy. Toto je definice Panny. Máte vkus a styl. Hodíte se k Frískému plemeni. Černá perla mezi koňmi. Ztělesnění elegance, krásy a dlouholetého standartu. Bude se skvěle vyjímat po vašem boku. Obdivovat je můžete v mnoha chovných stanicích napříč ČR. 

Váhy (23. září - 23. října) 

Aby Vám bylo na duši dobře potřebujete zdroj informací a podnětů. Nesnášíte zmatek, všude se snažíte vnést řád. Snadno ukočírujete jakékoliv plemeno. Vsaďte například na populárního Huculského koně. Je mimo jiné využíván v hipoterapii. Máte tak možnost se vzdělávat o zajímavém tématu. 

Štír (24. října - 22. listopadu) 

Víte, že toho o svých emocích moc nenapovídáte. Na rozdíl například od Ryb. Možná by bylo na čase svěřit se svému partnerovi se svým snem – začít opět jezdit na koni. Zaplaťte si kurzy jezdectví a obnovte dávný koníček. Heslo je Americký klusák – zpravidla to jsou rychle se učící koně.  

Střelec (23. listopadu - 21. prosince) 

Střelci jsou známí milovníci zvířat a cestování. Pokud Vás ještě čeká dovolená, naplánujte si ji na farmě. Jestli máte děti, vezměte je s sebou – nudit s tam rozhodně nebudou. Často chovaným plemenem na farmách je temperamentní, avšak všestranný, Hafling. Skvěle se hodí k dětem a vy vedle něj budete jen vynikat.

 

Zdroj:

  • autorský text