Granátová jablka aneb jak tuto superpotravinu přidat do svého jídelníčku

Granátová jablka aneb jak tuto superpotravinu přidat do svého jídelníčku
Granátová jablka jsou právem považována za superpotravinu, a to díky vitamínům, minerálům a dalším tělo prospěšným látkám, které jsou v nich obsaženy. Pokud je tedy zařadíte do svého jídelníčku, skvěle tak podpoříte své fyzické zdraví a imunitní sytém. Můžete je jíst samotné ke svačině, nebo z nich připravit chutná jídla či nápoje – či jen do svého oblíbeného jídla přidat.

Šťáva z granátových jablek

Pro přípravu této šťávy budete potřebovat pouze dobrý mixér a sítko. A samozřejmě granátová jablka. Jednoduše je rozmixujete a vzniklou šťávu přelijete přes sítko. Doporučujeme pít vychlazenou. Skvěle vás totiž osvěží nejen za horkých letních dní.

Zdroj: Autor: GoncharukMaks / Shutterstock

Zeleninové saláty

Milujete zeleninové saláty a chcete, aby byly ještě zdravější? Myslíte, že to nejde? Jste na omylu! Jednoduše do svého salátu přidejte jak semínka, tak šťávu z granátového jablka. Nejenom, že přidáte vitamíny, salát bude ještě chutnější.

Nebo si připravte salátovou zálivku – jednoduše smíchejte šťávu z granátového jablka s kvalitním olivovým olejem.

Dezerty

Ano, i do pečených dezertů můžete přidat granátové jablko, konkrétně jeho semínka. Vyzkoušejte třeba vynikající koláčky, které si pro jejich novou chuť zamilujete. Připravte si koláčky podle svého oblíbeného receptu – a do těsta jednoduše přidejte semínka, která jste předem namočili do smetany, aby byla ještě krémovější a jemnější.

Pečené kuře s granátovým jablkem

Zase nevíte, co na večeři, tak sáhnete po nestárnoucí klasice, pečeném kuřeti? A není to už tak trochu nuda? Obměňte tento zaručený recept a přidejte ke kuřeti salsu z granátového jablka. Jak ji připravit?

Do velké mísy smíchejte následující ingredience:

  • granátové jablko,
  • jalapeňos,
  • koriandr,
  • cibuli, limetkovou šťávu,
  • sůl, pepř, kmín.

Všechny ingredience dávkujte podle své chuti. Po smíchání nechte salsu hodinu odležet a vychladnout v ledničce, následně podávejte ke kuřeti.

Zdroj: