Představitelku krásné, ale naivní Kelly ze seriálu Ženatý se závazky potkal těžký osud

Představitelku krásné, ale naivní Kelly ze seriálu Ženatý se závazky potkal těžký osud
V devadesátých letech zářila Christina Applegate v oblíbeném sitcomu jako hloupá, zato pohledná blondýna. Ve skutečnosti se ale musela úspěšná herečka potýkat s těžkou nemocí.

Dříve hrála, než chodila 

Christina Applegate se narodila v roce 1971 v Hollywoodu, tedy přímo v centru všeho filmového dění. Již ve svých tří měsících se objevila v seriálu Tak jde čas. Jako dítě se zhostila mnoha dalších rolí ve filmech, seriálech i reklamách. Natáčení se začala plně věnovat v sedmnácti letech.

Díky průlomové roli Kelly Bundové v Ženatý se závazky se stala celosvětově známou a role v dalších trhácích se začaly hrnout. Herečku dobře znají fanoušci filmu Divoký Bill (1995), Mars útočí! (1996) nebo seriálu 21 Jump Street (1988). Ztvárnila také hlavní roli v seriálu Jesse, za kterou obdržela několik cen a také nominaci na Zlatý glóbus. 

Nové tisíciletí s sebou pro Christinu přineslo roli Racheliny sestry Amy Greenové v seriálu Přátelé, za níž inkasovala cenu Emmy za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Svůj hlas propůjčila filmové sérii Alvin a Chipmunkové. Objevila se v mnoha filmech, včetně Prostě sexy (2002), Letuška 1. třídy (2003), Týden bez závazků (2011) nebo Matky na tahu (2016).

Do cesty se jí postavila rakovina 

 V roce 2008 pro ni v osobním životě přišla velká rána. Byla jí diagnostikována rakovina prsu. Byla u ní objevena dědičná mutace genu BRCA1, podstoupila dvojitou mastektomii a rozhodla se pro rekonstrukční operaci. Její boj se zářeknou nemocí vyhrála a později založila nadaci, prostřednictvím které prosazuje plošná preventivní vyšetření. Věnuje se také charitativní činnosti v oblasti boje za práva zvířat. 

Provdala se za hudebníka Martyna LeNoblema a brzy nato otěhotněla. Společně tak vychovávají dceru Sadie Grace. Z jejího soukromí je dále známo, že je zapřísáhlou vegetariánkou.