Co znamenají děsivé sny o válce, boji a smrti

Co znamenají děsivé sny o válce, boji a smrti
Zřejmě znáte ten pocit, kdy se probudíte a jste vděčni, že to, co se vám před chvíli odehrálo před očima byl pouhý sen. Přesně takové bývají sny o válečných konfliktech - živé a nezapomenutelné. Přečtěte si, co naše sny o válce vypovídají a proč je jejich pochopení tolik důležité.

Války se s vývojem prvních států staly globálním fenoménem, jež přetrvává dodnes. Charakteristika války je ozbrojený konflikt mezi dvěma nebo více státy či společnostmi. Provází jej agresivita, destrukce a vysoká úmrtnost. Válka zanechává mnoho obětí, traumat, poničených obydlí a žalu. Právě proto je sen o válce pro většinu děsivým zážitkem. 

Zdroj: Autor: Chueasuwan Phunsawat / Shutterstock

Pokud chcete porozumět válečnému snu, a tedy porozumět hlavně sami sobě, zaznamenejte si co nejvíce podrobností a pocitů z vašeho snění. Sny nám hodně říkají o tom, jakými skutečně jsme, odkrývají naši pravou tvář, která je v běžném životě povětšinou schovaná za zrcadlem. Sny o válce často odkrývají vnitřní spory, například konflikty mezi přáními a potřebami, mezi tím, co je požadováno a co je chtěno. Válka ve snu také často zrcadlí strach o život nebo o bezpečí našich blízkých. Při výkladu válečných snů je však třeba vždy na prvním místě přihlédnutí k osobním pocitům toho, kdo sní.

Co vše to tedy může znamenat, pokud se nám zdál sen o válce

Válka zanechává mnoho obětí, traumat, poničených obydlí a žalu. Právě proto je sen o válce pro většinu děsivým zážitkem. 

Sen o válce se nám často zdá, odehrávají-li se v našich životech nějaké velké změny nebo procházíme-li některým přechodovým obdobím. Do snů se promítá náš vnitřní boj, usilování o správné rozhodnutí nebo velké napětí a stres. Sen může značit naše nejhlubší obavy a strach ze ztráty kontroly nad životem svým či druhých. 

Sny o válce nebo boji mohou odkazovat na potlačenou agresi. Možná se na někoho hněváte (a často sami na sebe) a ve skutečnosti z nějakého důvodu svůj hněv nedokážete nebo nechcete vyjádřit. 

Sen o smrti ve válce

Můžete být opravdu unavení a znechucení některými životními situacemi. Avšak tento sen vám navzdory tomu, co jste prožili, pravděpodobně ukazuje možnost, jak jít dál zcela novou cestou. Sny o smrti obecně znamenají nové životní síly, neotřelý pohled na život a naději.

Sen o útěku z války

Naopak, zdá-li se vám, že jste z války utekli a zanechali všechny konflikty za sebou, může to značit něco o vaší neochotě podstoupit duševní spor a postavit se čelem k životním výzvám. 

Prozkoumejte emocionální napětí

Válečné sny k nám promlouvají o našem vnitřním napětí, které může pramenit z nevyřešených konfliktních situací, potlačených emocí nebo strachu. Najděte svůj vlastní zdroj napětí a porovnejte jej s konfliktem ve snu. Pak už záleží jen na vás, co můžete udělat proto, aby se napětí proměnilo v životodárnou energii, která vás posílí.

Zdroj: