Býci v krizi: Jak se toto znamení chová ve vypjatých situacích?

Býci v krizi: Jak se toto znamení chová ve vypjatých situacích?
Špatné dny a nepříjemné zkušenosti máme všichni, záleží ale na tom, jak na ně reagujeme. Býci mají sice rádi pohodlí, ale když je nejhůř, umí se postavit i svému strachu a úzkosti. Pokud tedy nějakého znáte nebo se jedná přímo o vás, podívejte se, jak se v krizi chovají a jak jim nejlépe pomoci.

Jak často upadají do krize?

Býci jsou tvrdohlavým a rozhodným znamením, které si nenechá jen tak něco vymluvit. Jsou samostatní a pracovití, a tak si neradi říkají o pomoc. Myslí si totiž, že všechno zvládnou sami, a druhé nechtějí obtěžovat. Navíc si s radostí užívají jen svou vlastní společnost. Mají tedy tendenci si své problémy nechávat pro sebe a nenechat si poradit od svých blízkých. Možná se za sebe stydí nebo jen nechtějí, abyste jim mluvili do toho, co dělají. Stejně už jsou určitě dávno rozhodnutí a žádný argument je nedonutí změnit názor.

Do špatné situace se tedy mohou dostat jen tím, že si neřeknou o radu, která by jim mohla pomoct. Na všechno přece nemohou přijít sami.

Navíc neumí úplně nejlépe ovládat své pocity, a tak i jejich nepřiměřené reakce mohou být příčinou pro nespočet problémů. Potřebují také mít alespoň nějakou jistotu a bojí se jakýchkoli změn a nestálostí.

Stresuje je tedy hodně situací, ale umí postupovat prakticky a snaží se situaci řešit. Z těžkých období se díky tomu většinou nehroutí a snaží si udržet chladnou hlavu.

Jsou samostatní, ale potřebují oporu

Býčí umíněnost může být občas noční můrou pro všechny okolo nich a možná i pro ně samotné. Občas by totiž s problémem stačilo jen za někým zajít a do chvíle by bylo vše vyřešeno. Oni se na to však snaží přijít sami a přesvědčují se, že cesta vede jen jedním směrem. Působí tedy tak, že pomoc nepotřebují a umí si se vším poradit, ale ve skutečnosti se pod touto maskou mohou cítit naprosto zoufale a bezmocně. To však neradi dávají najevo. Když už ale začne jít do tuhého, protože se jim problém bez pomoci nedaří vyřešit, jejich vztek a beznaděj je dokáže úplně zavalit a oni začnou naprosto vyšilovat. Všechny potlačené emoce se tak dostanou na povrch a je z toho pořádný výbuch.

Nejvíce jim v takových chvílích pomůže podpora bez zbytečných otázek a pochybností o jejich rozhodnutích.

Nejvíce je dokáže rozhodit jakákoliv nestabilita, ať už se týká financí, práce nebo vztahu. V takových chvílích potřebují spolehlivého přítele, na kterého se mohou obrátit s jakoukoliv prosbou.

Uzavírají se do sebe

V těžkých chvílích si Býci nejraději zalezou do postele a nekomunikují s okolním světem. Chtějí prostě vytěsnit všechno a všechny kolem nich, ale nemyslí to vůči nim nijak osobně, jen potřebují nějaký čas pro sebe. Až si situaci trochu urovnají v hlavě, zase se jim budou s radostí věnovat. Nechtějí ale své problémy někomu dopodrobna líčit, protože se v takových chvílích cítí nejistě a myslí spíše sebekriticky. Zkuste jim tedy nabídnout pomoc a podporovat je v tom, co dělají.

Důležité je pro ně hledat skutečné příčiny problémů a snažit se systematicky postupovat v jejich řešení. Vědí, že naříkáním a vrtěním hlavou nic nezmůžou, a tak se to raději snaží napravit. Může jim to sice trvat déle, ale dokážou se zase postavit na nohy. Když navíc budou vědět, že mají vaši podporu, půjde jim to jako po másle.

Jak je zachránit?

Protože si o pomoc sami od sebe řeknou jen málokdy, je třeba se Býků ptát, jak se mají a jestli od vás nechtějí nějak pomoct. Pokud odmítnou, zkuste jim alespoň poradit nebo předat vlastní zkušenosti. Na škodu nebude ani to, když se jim s pomocí přímo vnutíte a oni nebudou mít možnost z toho vycouvat.

V krizových situacích je potěší jakýkoliv fyzický kontakt. Jediné objetí jim tedy může zase o trochu ulehčit den. Snažte se je také chválit a vyzdvihovat to, co se jim povedlo. To se Býkům dobře poslouchá. Mějte s nimi ale trpělivost. Možná vám nejdříve nebudou chtít říct všechno o své situaci, ale když počkáte, odhodlají se vám otevřít úplně.

Zdroje článku: