Nenápadná Česka Barbora Fialová dobyla svět modelingu a pózuje pro Gucci

Nenápadná Česka Barbora Fialová dobyla svět modelingu a pózuje pro Gucci
V mládí by ji nikdo neoznačil za krásnou a kdybyste ji potkali na ulici, ani si jí nevšimnete. Přesto dokázala svého vzhledu využít a ve svých dvaceti letech patří k předním tvářím světoznámé značky Gucci.

Legraci si z ní dělali vlastní rodiče 

Od mala slýchala narážky na svůj vzhled. V konkurenci ostatních dívek byla označována za zvláštní. Když odlétala na první casting do Milána, nikdo nevěřil, že by mohla skutečně stanout vedle hubených a vyhlazených dívek z titulních stran. Na prvním profesionálním castingu neuspěla, to ji ale neodradilo a podruhé se domu vrátila jako tvář Gucci. Dnes dvacetiletá Barbora Fialová si podmanila svět modelingu a ze svého atypického vzhledu dokázala vytěžit maximum. 

Sama o sobě říká, že není typická kráska, která by se mohla procházet například na přehlídkách Valentino. Vsadila na punkovější a osobitou vizáž, což zapadá právě do představy značky Gucci. Ta hledá atypické tváře, které zaujmou. Pravděpodobně proto se neobvykle vysoká kudrnatá zrzka stala jejich oblíbenkyní. 

Někteří mě nazývají odpornou anorektičkou, nechutnou vyzáblinou jako z koncentračního tábora. Vždyť to mohou číst i moji rodiče! Nevím, jestli by tohle už nemělo být nějak trestáno.
zdroj: www.vlasta.cz

Zvláštní zrzka mění svět modelingu 

Ve smlouvách a agenturami mají modelky poměrně přísně stanovené podmínky, co se jejich vzhledu týká. Musejí o sebe pečovat, bez konzultace s agenturou ovšem nesmějí vizáž nijak měnit. Přesto se zrzka spontáně rozhodla ostříhat si ofinu. Učinila tak na toaletě přímo před castingem na Vivienne Westwood. Že je Barbora Fialová rebelkou mezi modelkami dokazuje také to, že si bez informování agentury nechala potetovat ruku. 

Obecně panuje představa, že pro modelky jejich práce znamená neustálé hladovění a stres. Zkušenost Barbory Fialové to vyvrací, podle ní se agentura o modelky pečlivě stará. Mají k dispozici psychology a vyhoví jim s jakýmikoli požadavky. Na druhou stranu přiznává, že norma tabulkových mír a dokonalosti padá velmi pomalu. Čím dál větší důraz značky kladou také na osobnost modelky a její projev. 

Zdroje: