8 typických vlastností spravedlivých Vah. Jsou pořád tak harmonické, jak vypadají?

8 typických vlastností spravedlivých Vah. Jsou pořád tak harmonické, jak vypadají?
Váhy se na první pohled zdají jako přátelské, spravedlivé a přináší s sebou jakousi harmonii, která dokáže zklidnit všechny kolem. Navíc jsou chytré a taktní, takže dojem umí udělat téměř na každého. Jaké další vlastnosti se pod touto maskou ale skrývají? Poznáte v nich někoho?

Pozitivní vlastnosti:

Mírumilovnost a empatie

Váhy se snaží na každém najít to nejlepší, i když jim daná osoba úplně nesedí. Snaží se kolem sebe vytvářet harmonickou a klidnou atmosféru a přejí si jen, aby je ostatní měli rádi. Umí pečlivě vybírat slova a vypadají, že vždy vědí přesně co říct.

Díky tomu jsou také dobrými posluchači, umí se do druhých vcítit a vždy přijdou s nějakou dobrou a diplomatickou radou. Pokud se tedy potřebujete vypovídat, Váhy vás rozhodně nezklamou.

Smysl pro spravedlnost

Záleží jim na tom, aby bylo vše férové a vyvážené. Nespravedlnost je naprosto vyvádí z míry, a tak se věci často snaží spravit samy. Chtějí, aby byl slyšet názor každého, a na společenských akcích se snaží vše vybalancovat, tak aby byli všichni spokojení a měli ve všem stejné šance.

Jsou přátelské

Nejde přehlédnout, jak moc Váhy společnost milují a potřebují. Rády se seznamují, dělají si nové přátelé nebo si jen tak povídají s náhodnými kolemjdoucími. Zkrátka šíří radost a lásku, kterou v sobě mají. O samotě nikdy moc dlouho nevydrží, protože kontakt s lidmi je pro ně jednou ze základních životních potřeb. Často ale staví štěstí ostatních před to své, což pro ně může být vyčerpávající a zničující.

Optimismus

Váhy jsou idealisté v tom nejlepším slova smyslu. Ve všem hledají pozitiva a na všech lidech vidí něco dobrého. Věří v nápady ostatních, takže se nikdy nestane, že by něčí práci nebo myšlenku jen tak odmítly. S velkým optimismem přistupují také k učení nových věcí, novým začátkům nebo pracovním projektům a příležitostem. Zkrátka věří, že ze všeho dostanou jen to nejlepší.

Negativní vlastnosti:

Nerozhodnost

Rozhodování je pro Váhy peklo. Potřebují totiž analyzovat, porovnávat a pořádně zvážit všechna pozitiva i negativa před tím, než se rozhodnou, a to i kdyby šlo jen o úplné maličkosti. Chtějí vše udělat nejlépe, jak to jen jde, ale to jim jejich rozhodování dělá mnohem těžší. Proto s nimi můžete snadno zůstat hodinu trčet v obchodě jen proto, že se snaží vybrat si ten nejlepší kousek oblečení.

Sebelítost

Přestože jim na ostatních záleží, občas mohou být hodně zaměřené na sebe, zvlášť pokud jim něco nevyjde. Když se cítí špatně, připadá jim, že snad bude konec světa. Nic okolo pro ně není důležitější než jejich pocity a v jejich hlavě se všichni a všechno spiklo proti nim. Mají problém uvědomit si, jak věc vidí ostatní a že jim možná vůbec ublížit nechtěli.

Nespolehlivost

Váhy mohou být nestálé a přestože je s nimi zábava, nejsou úplně spolehlivé. Nejsou totiž příliš organizované, takže jim čas občas úplně nehraje do karet. Jsou sice věrnými a naslouchajícími přáteli, ale musíte počítat s tím, že budou mít často zpoždění nebo se možná nedostaví vůbec.

Za každou cenu se vyhýbají konfliktům

Jak víte, Váhy se snaží být spravedlivé a mají mírumilovnou a empatickou povahu. Kvůli tomu se také vyhýbají hádkám a konfliktům. Nechtějí totiž nikoho ranit, takže většinou raději najdou kompromis nebo se podřídí ostatním. To nemusí být úplně ideální, protože se neumí přímo postavit svým problémům a náročnějším diskuzím se vyhýbají. Kvůli tomu si často neprosadí svůj názor, který by například v pracovním prostředí mohl opravdu přispět.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.cosmopolitan.com