Zajímavé „vedlejšáky“ celebrit, pro zábavu i pro peníze

Zajímavé „vedlejšáky“ celebrit, pro zábavu i pro peníze
Celebrity často využívají svou známou tvář a jméno k obchodním aktivitám, které s jejich profesí nemají nic společného. Někomu stačí jen propůjčit tvář, ale je i mnoho takových, co se chtějí do obchodních aktivit zapojit a mít na ně přímý vliv.

Asi nejčastěji si pořizují restaurace, ale jen malá část z nich má v tomto oboru úspěch. Jedním z nich je například Robert de Niro.

Zajímavý přivýdělek má například zpěvačka Beyoncé. Její dvě dcery měly různé potravinové alergie, a tak musela hodně upravit jejich jídelníček. Jako výborné řešení se nakonec ukázalo pravidelné používání medu, který nahradil rafinovaný cukr. Aby si zpěvačka byla jistá kvalitou produktu, pořídila si několik vlastních včelstev a naprosto seriózně se včelařství věnuje. Vše, co nezpracuje v domácnosti, s velkým úspěchem prodává.

Velkým lákadlem pro celebrity je jejich spojení s alkoholickými nápoji. Některé hvězdy, jako je například Angelina Jolie a Brad Pitt spolu úspěšně podnikají už řadu let. Ex manželé mají u svého francouzského sídla vinici a produkují kvalitní víno své značky.

Herec Ryan Reynolds vlastní podíl ve společnosti, která produkuje Gin a propůjčil tomuto alkoholu svou tvář.

Cameron Diaz je známou propagátorkou BIO produktů a se svojí obchodní partnerkou se pustila do výroby bílého a růžového vína. Herečka se chce účastnit i ve výrobě a kontrolovat kvalitu vstupních surovin z ekologického zemědělství.

Hip-hopová hvězda Sean „Diddy“ Combs byl vždy zapojený do obchodních aktivit a propagoval už vše od balené vody po oblečení. Nakonec začal vyrábět svou značku vodky, ze které se stala druhá nejprodávanější vodka světa.

Na alkohol vsadil i herec Dan Akroyd a založil společnost, která produkuje vodku v bizardním balení. Lahev má tvar lebky a je z čirého skla. Jde o luxusní produkt. Společnost se proslavila také tím, že se soudila s jinou firmou produkující tequilu v podobných lahvích. Akroyd spor vyhrál a vysoudil si odškodnění téměř 900 tisíc amerických dolarů.

Další vodkový král je Chaning Tatum, kterému vodka učarovala už ve věku, kdy ji rozhodně pít neměl. Časem se rozhodl, zkusit si vyrobit svůj nápoj. Po mnoha pokusech nakonec vznik nápoj, jehož základ tvoří Idaho brambory a voda z pohoří Grand Teton. Údajně jde o velice jemný a chutný nápoj.

Když se v roce 2018 George Clooney objevil na vrcholu žebříčku jako herec s největšími příjmy, nebylo to díky honorářům z filmů, ale postarala se o to tequila a prodej společnosti, kterou herec spoluvlastnil. Herec se podílel na vývoji výrobního procesu a jak prohlásil, nešlo v první řadě o zisk, ale o kvalitní nápoj, po kterém druhý den nebolí hlava. Nakonec byla tequila tak úspěšná, že její výrobu musela převzít velká společnost.

Ani Danny DeVito neodolal pokušení a půjčil své jméno oblíbenému likéru limoncello (velice oblíbený v Itálii). Jde o kvalitní a luxusní produkt jehož kvalitu herec často a rád kontroluje.