Bizarní výhody, pro které by stálo za to být členem britské královské rodiny

Bizarní výhody, pro které by stálo za to být členem britské královské rodiny
Je libo vyžehlit tkaničky, Vaše Veličenstvo? Ohřát sušenky nebo snad vytlačit zubní pastu na kartáček? Věřte nebo ne, členové britské královské rodiny se skutečně těší těmto a mnoha dalším bizarním výhodám. Přece to nebudou dělat sami, když to za ně mohou udělat jiní.

Král Karel III. si nechává vyžehlit tkaničky

Karel III. má tři osobní komorníky, kteří se věnují údržbě jeho šatníku a výběru toho, co bude nosit. Jejich vzorná péče se leckomu může zdát kapku přehnaná. Uvažte sami, kdo proboha potřebuje vyžehlit tkaničky od bot? Nu, zdá se, že současný panovník Spojeného království ano, a tak mu je musejí žehlit na každém páru obuvi, který vlastní.

Péče o Karla III. asi nebude snadná. Zdroj: I T S / Shutterstock

Brambory musejí mít stejné rozměry

Všechny brambory se před podáváním na královský stůl v Buckinghamském paláci důkladně přeměřují, aby měly podobné rozměry a nenarušovaly vzhled jídelního talíře. Tady je někdo puntičkář…

Oblečení se pere šetrně v ruce

Oblečení krále Karla III. a královny Camilly nikdy nevidělo pračku zevnitř. Vše se vždy muselo prát ručně. Když oděvy posílali pryč na vyčištění, zjistili, že některé kousky byly uschovány jako suvenýry.

Sušenky jedině při správné teplotě

Karel III. si s oblibou vychutnává sýr a sušenky jako takovou příjemnou tečku za některými pokrmy. Trvá však na tom, aby měly určitou teplotu. Personál tak musí udržovat pánev správně nahřátou a ujistit se, že dobrůtka bude podle panovníkovy chuti.

Královna se probouzela za zvuků dud

Alžběta měla ráda skotské dudy a jejich nezaměnitelné tóny. Každé ráno mezi sedmou a devátou hodinou vyhrával pod jejím oknem dudák.

Ne každý má to štěstí, aby ho ráno budil dudák. Zdroj: Shaun Jeffers / Shutterstock

Pověrčivý princ Albert zavedl zaoblené sendviče

Sendviče podávané královské rodině nikdy, ale opravdu nikdy nemají pravoúhlé rohy. Kdyby se vám poštěstilo zasednout k jejich stolu a dopřát si malou ochutnávku, zjistili byste, že každý sendvič má zaoblené hrany. Říká se, že tohle pravidlo zavedl manžel královny Viktorie, princ Albert. Považoval za nešťastné jíst něco, co tvarem připomíná rakev.

Královna měla právo sníst všechny ryby

Královna Alžběta II. vlastnila všechny delfíny, velryby a sviňuchy nacházející se v okruhu tří mil od britských břehů. Technicky vzato jí zákon také dával právo je sníst.

Kdyby jí ryby nestačily, mohla Alžběta slupnout i labutě

Alžběta rovněž vlastnila většinu labutí velkých ve Spojeném království. Každý červenec se na Temži koná obřad známý jako „sčítání labutí“, kdy se zároveň kontroluje, zda ptáci nemají nějaké zranění. Alžběta byla také jedinou osobou v Británii, která směla labutě jíst. Kdysi dávno se jednalo o oblíbenou lahůdku. Dnes se však sčítání labutí provádí kvůli ochraně přírody a proto, aby se druh zachoval.

Asistent se zubním kartáčkem

V jednu dobu měl Karel III. osobního komorníka, jenž mu pomáhal s jeho večerní rutinou a vymačkával mu zubní pastu na kartáček. Tomu se říká atraktivní povolání…

Moje plachetnice!

Královna Alžběta II. měla mnoho dalších zajímavých výhod. Po Spojeném království směla jezdit bez licence a také mohla klidně zabavit jakoukoliv britskou loď, což už mimochodem udělala.